linii de tramvai modernizate iasiInlocuirea tramvaielor cu autobuze si recalificarea vatmanilor in meseria de sofer vor fi principalele efecte ale reluarii lucrarilor de modernizare a cailor de rulare pe traseul Nicolae Iorga – Calea Chisinaului – Baza 3 – Metalurgie – Doi Baieti.

Reconversie profesionala

Reinceperea procesului de inlocuire a sinelor de tramvai pe traseul Iorga – Doi Baieti este prognozata pentru lunile martie – aprilie, cand se considera ca vremea va permite. Noua etapa in care va intra santierul va duce la schimbari importante in circulatia din zona a mijloacelor de transport, jumatate din traseele tramvaielor urmand a fi inlocuite cu autobuze. In acest sens, RATP a initiat scolarizarea auto a 40 de vatmani. Conform reprezentantilor regiei, viitorii soferi de autobuz au efectuat deja orele de pregatire teoretica si de mecanica, vizita medicala si examenul psihologic.

Schimbari de rute

Potrivit RATP, liniile 6 Dacia – Targu Cucu si 3 Billa – rond Dancu vor ramane neschimbate. Traseele 7 Canta – Baza 3 si 8 Copou – Baza 3 vor fi deservite in continuare cu tramvaie, insa acestea nu vor mai circula pe ruta obisnuita care va fi afectata de santier, ci prin Tatarasi Nord. Totodata se ia in calcul si instituirea unei rute de tramvai Copou – Tatarasi Nord.

Regia de transport cauta solutii pentru transbordarea pasagerilor in zonele Podul de Piatra si Ţesatura. Din cauza dificultatii acestor manevre, oficialii RATP ar inclina mai mult catre solutia inlocuirii totale a tramvaielor cu autobuze, pe liniile 1, 2, 5 si 13.

9,9 km sina vor fi inlocuiti pe traseul Iorga – Ţesatura – Calea Chisinaului – Metalurgie – Doi Baieti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *