magistrala 2 inlocuita11 kilometri din Magistrala 2 de termoficare au fost inlocuiti, intr-o ampla lucrare coordonata de Primaria Iasi si derulata cu fonduri europene nerambursabile. Investitia totala se ridica la 46,5 milioane lei cu TVA si face parte din proiectul european derulat de municipalitate pentru sistemul centralizat de termoficare. Lucrarile se vor incheia in luna septembrie 2014, cu 5 luni inainte de termenul estimat initial.

In zilele urmatoare, vor fi executate ultimele lucrari, ce constau in:

  • Zona 1, Tudor Vladimirescu – Tatarasi:

– montare 2 vane de Dn 350 mm

  • Zona 4.1, str. Smardan – Centrul Civic Nou:

– montare 2 vane de Dn 500 mm
– intregrarea in sistemul centralizat de termoficare a 300 ml de retea primara de Dn 500, dupa definitivarea lucrarilor in zona Baii Comunale

Lucrarile reprezinta ultimele interventii in proiect, motiv pentru care este necesara oprirea alimentarii cu apa calda a consumatorilor din Municipiul Iasi timp de maxim 72 de ore, incepand cu ziua de luni, 1 septembrie orele 00:00 pana in ziua de miercuri, 3 septembrie orele 22:00.

Proiectul initial prevedea intreruperi ale energiei termice de aproximativ doua saptamani in diferite cartiere ale orasului. Totusi, municipalitatea a coordonat activitatea societatilor executante in asa fel incat opririle in furnizare sa nu depaseasca 48 de ore, clientii sistemului centralizat fiind permanent alimentati prin conducte provizorii in asa fel incat disconfortul datorat executiei acestor lucrari sa fie redus la maxim.

De asemenea, pentru a evita o alta oprire a energiei termice in aceasta toamna, Primaria Iasi va profita de aceasta sistare a alimentarii cu apa calda pentru ca un alt proiect cu finantare europeana sa continue intr-un ritm mai acelerat decat cel prevazut initial. In acest sens, in aceeasi perioada se vor executa lucrarile de racordare la utilitati (apa si gaze naturale) si la retelele primare de termoficare a celor doua cazane de apa fierbinte din CET Tudor ce fac obiectul aceluiasi proiect european:

  • Cazanul de Apa Fierbinte CAF nr. 1 de 50 Gcal/h, in curs de retehnologizare in perioada noiembrie 2013 – martie 2015 (valoare contract 10,6 milioane lei fara TVA)
  • Cazanul de Apa Fierbinte CAF nr. 3 de 100 Gcal/h, in curs de retehnologizare in perioada august 2013 – noiembrie 2014 (valoare contract 13,4 milioane lei fara TVA)

Toate proiectele derulate cu finantare europeana de Primaria Iasi pentru sistemul centralizat de termoficare au ca scop cresterea eficientei energetice a sistemului, imbunatatirea fiabilitatii functionarii acestuia si scaderea emisiilor poluante la nivelul intregului oras, in asa fel incat clientii termoficarii centralizate sa beneficieze de servicii la un grad cat mai ridicat de calitate si continuitate la un pret corect si in conditii de protectie a mediului inconjurator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *