Continuând seria proiectelor de cooperare culturală transfrontalieră, Muzeul Literaturii Române Iași a devenit partenerul Institutului Cultural Român în vederea organizării expoziției „Vasile Alecsandri, poet și diplomat al Unirii Principatelor Române” la Galeria La Rond, situată în preajma statuii lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău.

Proiectul reunește o serie de documente de arhivă, facsimile, fotografii de familie, considerațiile lui Alecsandri despre întrevederile cu Napoleon al III-lea și alți oameni politici ai epocii, precum și aprecierile unor critici și istorici literari legate de personalitatea și opera poetului.

Expoziția, dedicată comemorării a 125 de ani de la moartea lui Vasile Alecsandri, este sprijinită de Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Primăria Municipiului Chișinău, iar vernisajul acesteia va avea loc miercuri, 26 august 2015, la ora 11.00, la Galeria La Rond.

„Vasile Alecsandri, poet și diplomat al Unirii Principatelor Române” se înscrie în seria evenimentelor organizate de ICR Chişinău care marchează Ziua Limbii Române în Republica Moldova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *