demisiaTrei luni si jumatate …. trei luni si jumatate de la aniversarea mea de 25 de ani, trei luni si jumatate de cand privesc viata cu alti ochi, de cand mi-am regandit planurile, de cand mi-am pus ordine. Trei luni si jumatate frumoase, printre cele mai frumoase luni din cei 25 de ani. In urma cu 3 luni si jumatate, odata cu aniversarea am redescoperit cultul prieteniei, am redescoperit frumusetea poeziei, am redescoperit tentatia, am redescoperit curajul si increderea in mine. La foarte scurt timp dupa acel moment, fatidic as putea spunea, la nici doua saptamani a urmat un altul. Din nou, condimentat de poezie si oameni faini, iar ca ecuatia sa fie completa si transformarea radicala, a urmat o cearta cu micul meu patron corporatist, o discutie scurta intre 4 ochi urmata de cateva schimburi, scurte, de replici pe net si finalizata prin scrierea demisiei pe o hartie. Totul la bluf, dar asta nu aveam de unde sti atunci, cum nu aveam de unde sa stiu ca va urma o perioada de preaviz de 40 de zile sau ca urma sa imi schimb orasul.

In ziua in care mi-am dat demisia nici macar nu am dormit in patul din apartamentul in care ma mutasem cu mai putin de doua luni in urma (da, practic perioada schimbarilor a inceput odata cu luna mai). Am preferat sa fiu pe val si, pentru ca in oras era un festival important de poezie, cu oameni invitati din toata tara, iar oamenii erau cazati la un hotel central, am ramas si eu peste noapte la hotel. Si nici macar nu poate fi vorba de o noapte. Pentru ca ziua s-a lungit atat de mult incat era trecut de 4 dimineata cand am intrat in hotel, iar la scurt timp a rasarit soarele. Si am dormit al naibii de bine in acea camera (hotelul are 4 stele), in lenjerii pat horeca matasoase si primitoare. Singura chestie ciudata a fost sa dorm in hotel desi aveam apartament inchiriat. De obicei locuitorii unui oras nu stiu cum arata camerele unui hotel din acel oras (poate doar de motel si hostel, cand merg sa …. ma abtin ca sunt si minori prin preajma) si nici nu dorm la hotel. Dar mi-a placut atat de mult incat am facut asta si a doua zi, dar si a treia zi.

Si nici nu a actionat ca un dus rece, sa ma trezeasca si sa ma faca sa ma razgandesc, sa incerc sa repar ceea ce am facut. Deciziile luate u fost luate, demisia a ramas scrisa, iar acum, dupa 3 luni si jumatate, sunt un freelancer ce sta in Sibiu si in curand se apuca sa isi caute si un job stabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *