Gradina Botanica a fost vizitata de un numar record de persoane in perioada 20 octombrie – 17 noiembrie, expozitia “Flori de Toamna” inregistrând peste 50.000 de vizitatori.

flori de toamna gradina botanica iasi1

Cele mai aglomerate zile au fost 26 si 27 octombrie, când aproximativ 20.000 de vizitatori au trecut pragul traditionalei expozitii de flori, fructe si seminte. Pe 20 octombrie, in ziua deschiderii expozitiei, Gradina Botanica a fost vizitata de peste 10.000 de persoane. Numarul de vizitatori a fost un record pentru aceasta perioada a anului. Astfel, anul trecut, expozitia a avut 36.000 de vizitatori, iar in anul 2011 au fost 33.000.

flori de toamna gradina botanica iasi2

Ajuns la cea de 37-a editie anuala, evenimentul pune in valoare specii si soiuri caracteristice toamnei – Chrysanthemum, Cucurbita, Lagenaria, Cucumis, Echinocystis, Brassica, Capsicum si Solanum – expuse intr-un mod creativ din punct de vedere al formelor si cromaticii, fiind un bun prilej si pentru imbogatirea cunostintelor despre lumea plantelor.

Expozitia “Flori de toamna” din acest an a oferit vizite gratuite grupurilor de copii provenind din mediul rural sau din institutii de protectie sociala. In plus, au beneficiat de gratuitate studentii Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” pe baza carnetului de student, precum si angajatii Universitatii si insotitorii acestora.

Prof.univ.dr. Catalin Tanase a declarat: “Ne bucuram de succesul expozitiei, mai ales tinând cont ca Gradina Botanica a realizat aceasta expozitie fara nici o cheltuiala suplimentara, doar prin resurse proprii. Exponatele au apartinut exclusiv Gradinii, iar aranjamentul a fost realizat de catre echipa noastra, prin reciclarea creativa a unor deseuri de lemn si fier.”

De la 1 noiembrie, Gradina Botanica se poate vizita dupa un program de iarna, intre orele 9.00 si 16.00, lunea si miercurea serele fiind inchise. Pretul unui bilet este de 5 lei / persoana sau 3 lei / persoana pentru grupuri organizate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *