echos francophones 12 aprilie 2013Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi, alaturi de Lectoratul Francez din Iasi, invita liceenii si studentii iubitori de francofonie si de literatura sa participe pe data de 12 aprilie 2013, ora 18:30, in libraria Carturesti (Iulius Mall), la a doua cafenea literara din cadrul concursului national de poezie si proza in limba franceza, Echos Francophones.

Temele acestei cafenele literare vor fi: De ce mor cuvintele? si Ghid de orientare pentru scriitorul contemporan. Invitatii prezenti la acest eveniment vor fi doamna lector de limba franceza din Iasi, Elena Thault si doamna profesor de limba franceza, Sorina Danaila, alaturi de care vom incerca sa redescoperim poezia contemporana.
De asemenea, participantii vor avea ocazia sa recite, sa asculte si sa discute pe marginea unor opere literare propuse de organizatori si sa interactioneze cu personalitati culturale din Iasi. Accesul la aceste creatii literare supuse analizei se va realiza si intr-o maniera mai putin conventionala, aflata la cumpana artelor clasice: teatru si muzica.

Acest eveniment este organizat in cadrul concursului de poezie si proza in limba franceza Echos Francophones, care a ajuns anul acesta la cea de-a VIII-a editie. Rolul acestuia este constituit de familiarizarea cu temele propuse anul acesta pentru concurs: Le cri de l’âme francophone, La guerre des mots si Les rêves qui ne mènent nulle part, de dezbaterea lor pe baza textelor inscrise in concurs, precum si pe baza altor opere provenite din spatiul francofon. Cele doua cafenele vor suscita controverse cu privire la actualitatea fenomenului numit „poezie”, in special in rândul tinerilor de astazi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *