centrul tehnlogic regional iasiSaptamana trecuta a fost inaugurat Centrul Tehnologic Regional, edificiu destinat cercetarii, inovatiei si transferului tehnologic. Ridicat in zona CUG, centrul nou inaugurat completeaza complexul de spatii dedicate firmelor ce doresc sa isi inceapa activitatea la Iasi. Spatiile de birouri, laboratoare si hale de productie vor fi scoase la licitatie pentru inchiriere in aproximativ doua saptamani.

Inaugurarea Centrului Tehnologic Regional marcheaza un nou proiect european finalizat in municipiu. Cu o valoare totala de aproximativ 18,3 milioane lei, fara TVA, noul edificiu face parte din proiectele principale ale municipiului, finantate din fonduri nerambursabile si are drept scop dezvoltarea economica.

Sunt deja firme interesate

Primarul Nichita a punctat importanta acestei investitii. „Asteptam aici firme din Iasi si din toata regiunea Moldovei, care pot gasi toate facilitatile necesare pentru afacerea lor. Sunt deja doua firme interesate, dar exact cate societati isi vor avea aici sediul se va stabili in urma licitatiilor de inchiriere. Avem un spatiu modern ce poate gazdui firme si societati implicate in activitatea de cercetare tehnologica. Este o ocazie pentru a pune in evidenta centrul universitar iesean si specialistii care se pregatesc aici, pentru a lansa produse inovative”, a declarat primarul Gheorghe Nichita la inaugurare.

Complexul este structurat in patru corpuri de cladire, corpul principal fiind destinat activitatilor de birou, iar celelalte trei functionand ca hale de productie si laboratoare de cercetare. In total, cladirea dispune de 28 de birouri, o parcare, un spatiu de relaxare, o sala de sedinte si 25 de spatii pentru microproductie. Centrul va oferi servicii de inchiriere de spatii atat pentru cercetare si transfer tehnologic, cat si pentru aplicatii practice si activitati de laborator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *