primavara 2015Nici nu aveti idee cat de mult ma bucur ca iarna bate pasi de retragere si primavara isi spune tot mai mult cuvantul. Dar cred ca este un sentiment universal valabil sa ne bucuram odata cu venirea primaverii. Desi, din punct de vedere calendaristic, mai sunt doua saptamani de iarna, iar astazi este ultima zi din sirul Babelor, nu cred ca iarna mai are putere sa se arate. Si ma bucura caldura, ma bucura luminozitate, faptul ca parcul incepe sa inverzeasca, dar la fel de mult ma bucur ca duminica, ziua din saptamana cand am program scurt la munca, nu mai ies de la serviciu pe intuneric, ci mai am parte de o ora de lumina. Va dati seama ca astept si mai mult momentul in care este lumina afara, indiferent de ziua saptamanii cand ies de la munca.

Dantura e o carte de vizita

Venirea primaverii coincide si cu momentul in care trebuie sa ma tin de cateva promisiuni facute dupa sarbatorile de iarna. Prima dintre promisiuni este sa fac o vizita la dentist, sa imi curat maseaua cariata si sa o plombez. Si imi dau seama ca exista acea fobie de a merge la dentist, de parca doctorul acela ne-ar face rau, cand de fapt este viceversa. Mergem sa rezolvam o problema. Iar cand vine vorba de dinti problema tine de mai multe paliere. Unul, evident, este cel ce tine de sanatate: nu tatezi la timp, exista posibilitata sa se agraveze; al doilea palier este de ordin estetic: dantura sanatoasa si frumoasa este o buna carte de vizita, mai ales ca stim cat de mult conteaza aspectul in relatiile interumane. Un al treilea palier tine de a scapa de disconfortul, fie acela de a avea dureri, fie de cel de a avea un miros al cavitatii bucale nu tocmai sanatos.

Primii pasi spre soferie

A doua mare promisiune e de fapt una mai complexa. Trebuie sa imi schimb buletinul. Am deja sase luni de cand m-am mutat in Sibiu, iar in trei luni de zile imi expira si buletinul. Priuml pas pe care trebuie sa il fac este sa intru in contact cu niste rude din apropiere si sa ii rog sa ma ia in domiciul (doar pe hartie). Imediat ce fac acest lucru, pot respira mai usurat si pot face pasul doi: dosarul pentru scoala de soferi. Ma chinuie de ceva timpul faptul ca nu am permis de conducere si mi-am promis ca la primavara incep scoala. Primavara a inceput, scoala trebuie sa o incep.

Cam atat acum, sper sa fie o primavara cat mai lunga si frumoasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *