miradex si utilitatea lemnuluiSub sloganul ”Miradex … ofera valoare lemnului”, firma Miradex are o experienta de peste 15 ani in exploatarea si prelucrarea lemnului, compania fiind infiintata in urma cu 22 de ani. Miradex detine si un atelier independent, Mander Forest, pentru producerea de componente si subansambluri dedicate constructiilor din lemn, fie ca este vorba despre ferme industrializate cu placi multicui pentru acoperisuri, fie ca este vorb despre plansee prefabricate din lemn, panouri prefabricare tip „sandwich” pentru case din lemn sau elemente dulgheresti pentru sarpante. Pe scurt, o multime de solutii pentru cei care aleg lemnul si produsele pe baza de lemn pentru constructii.

Astfel, daca ai in planuri constructia unei case si ai nevoie de acoperis lemn, nu ezita sa lucrezi cu oamenii cu experienta.

Si nici nu trebuie sa va faceti griji: firma livreaza structurile sub forma de kit complet, asta insemnand ca beneficiezi atat de proiectarea de rezistenta, cat si de montajul cu echipa specializata, consultanta la montaj, dar si tratament pentru lemn. Unele sunt gratuite, ca in cazul proiectarii de rezistenta pentru structurile MiTek, altele sunt optionale, cum ar fi montajul cu echipa specializata, iar tratemtnul lemnului se poate face atat in fabrica, dar si pe santier.

Daca este sa vorbim de produse, firma ofera o paleta larga, de la ferme doua pante pentru sarpantele simple, la ferme tip foarfeca pentru extra-spatiau, la ferme monopanta, la ferme mansarda, dar si ferme pentru hale, constructii comerciale, industriale, zootehnice, la ferme pentru proiecte atipice (in functie de imaginatia clientului, deci nu putem spune ca exista limite), la grinzi cu zabrele pentru plansee si sarpante, capriori pentru sarpante sau cheresteaua cea necesara pentru tot felul de constructii.

 Lemnul face parte din viata omului. Utilitatea lui a foste descoperita inca de la inceputul umanitatii. Bineinteles, odata cu trecerea anilor modul in care a fost folosit lemnul s-a schimbat pentru ca oamenii au evoluat. Mii de ani lemnul a fost principalul material pe care l-au folosit oamenii, mai ales datorita caracteristicii de a fi maleabil si usor de prelucrat. Istoria betonului sau a fierului folosit in constructii este relativ recenta, comparata cu istoria umanitatii, iar cel mai interesant este ca, dupa ce ultimele decenii au stat sub semnul betonului, otelului si sticlei, acum, oamenii se intorc la lemn. Intoarcerea nu este o involutie, ci un semn ca oamenii si-au amintit de acest material numai bun de folosit la proiectele de mici dimensiuni (nu avem pretentie si nici nu exista posibilitatea ca lemnul sa inlocuiasca alte materiale, nu poti ridica un bloc turn pe structura de lemn), in special la constructia caselor. Si ce dovada mai mare de utilitate este daca nu atunci cand omul il foloseste la constructia cladirii in care isi petrece cea mai mare parte din viata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *