Pe vremuri, bunicii, parintii nostri calatoreau in 90% din cazuri cu transportul in comun. Pentru cei care au avut rabdarea de a asculta povestile traiului comunist de exemplu, se stia ca desi detineai masina personala la acea vreme se circula numai in anumite zile. Asadar, totul se rezuma la tren sau autobuz, dupa caz. Anii au trecut, acum avem o multime de optiuni pentru capitolul de transport persoane. Care sa fie si cea mai convenabila?

Autocar vs. masina

Cand detii o masina personala cheltuielile impuse sunt destul de mari. Chiar si cand ai de facut un traseu scurt, nu poti circula daca nu detii RCA, benzina, rovigneta, ITP valabil si multe altele. Ca sa nu mai spun ca masina trebuie sa fie ok din punct de vedere functional. Una peste alta, impune cheltuieli frecvente. Poti sa scapi de aceste griji cand alegi sa mergi cu autocarul.

Orientarea in spatiu este si ea o problema. Cel putin pentru unii. Ai nevoie de vigilenta, de odihna pentru a conduce si daca mai esti si genul care nu cunoaste drumurile si te pierzi usor cu firea e clar, ai sanse sa te manifesti exploziv la volan. Din nou, grijile raman uitate daca alegi sa mergi cu transportul in comun. A, dar sa ne gandim si la mediul inconjurator. Da, poate suna a cliseu, dar poate chiar se merita sa alegi o astfel de varianta si sa ne scutesti de ceva poluare, caci avem destula, din pacate.

Detalii ar fi mai multe. Sunt sigura ca exista destui care invoca partea de confort, ca poti vorbi cum iti place cand esti la tine in masina. Se intelege astfel ca sunt si cei care au nevoie de mai mult spatiu personal. Nimic de zis, totusi ne axam pe partea de rentabilitate – transport persoane si ce sa alegi intr-un fel echilibrat. Ca o paranteza, daca esti din zona Bucovina si planuiesti sa mergi la mare cu masina personala se prea poate sa te coste cam mult. Si acesta este doar un exemplu.

Autocar cu toate conditiile necesare

Este adevarat ca multi se gandesc la autocar ca la o limitare de spatiu personal. Insa nu acelasi lucru il poti spune daca stii ce sa alegi. Asadar, un autocar cu toate conditiile inseamna spre exemplu un loc decent, confortabil, cu aer conditionat. Am ales sa fac o calatorie de acest gen tocmai in ideea de a putea compara si pentru a alege intelept. Scaunele sunt din material ce ofera un grad de confort sporit. Daca pe perioada verii cu toata caldura ce iti da batai de cap am avut confort si deloc senzatie de sufocare eu zic ca e de bine.

De asemenea, ai traseul foarte bine definit, stii la ce ora pleaca autocarul, cand ajungi, unde face oprire. La avion nu mai poti sa iti aerisesti urechiusele cand simti nevoia de pauza. Mie una, mi se pare cel mai bine sa poti sa te bucuri de drum, mai ales cand alegi un traseu montan spre exemplu si ai ce admira din spectaculosul cadru al naturii.

Una peste alta, concluzia mea este o lectie a modernismului in ceea ce priveste alegerea de a calatori cu autocarul. Lucrurile s-au schimbat mult si in bine. Avem parte de conditii in acest sens pentru ca si competitia este poate pe masura. Si asta o vad si cei din generatia care a avut parte de putine optiuni de transport de persoane, in trecut. Acum, au ce lauda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *