mobila bibliotecaUneori aproape ca te coplesesc problemele care se ivesc. Nu sunt tipul de om care sa cada in depresii, din contra, depreso vad cum vad comunismul: ca ceva despre care vorbeste toata lumea, dar pe care eu nu pot intelege pentru ca nu am trait o asa experienta. Da, ma macina si pe mine intrebari existentiale, ma framanta si pe mine chestiuni metafizice, dar tind sa cred ca sunt mai degraba omul pragmatic, care se gandeste mai intai daca are cum sa isi plateasca chiria si daca are tot ce i trebuie pentru un trai decent si abia dupa aceea sa ma gandesc, la nivel ideatic, la altele. Asta nu inseamna ca sunt materialist, ci doar pragmatic.

Si poate ca uneori duc pragmatismul prea departe. Garsoniera in care locuiesc este mica si a devenit deja neincapatoare pentru sutele de carti care nu isi mai gasesc loc in biblioteca. Sunt carti pe mese, prin dulapuri improvizare, stive de carti pe langa dulapuri improvizare si tot asa. Am intrat si m-am uitat pe site-uri sa vad cum sa faci de unul singur rafturi pentru carti, care sa nu fie kitchoase si nici urate. Tot ceea ce am vazut pe net arata extrem de bine, dar cand am facut primii pasi in realizarea lor, mi-am dat seama ca ceva da cu virgula. Nu sunt designer, nu am experienta in acest domeniu, asadar, nu imi iese. Problema persista, cartile tot nu isi gasesc loc prin casa, si voi avea nevoie de rafturi pentru ele. Dar am mai vazut ca sunt si variante care sa te ajute, sunt site-uri precum www.artamobilei.ro, unde poti comanda ceva gata facut sau poti comanda mobila dupa bunul plac. De aratat arata bine, preturile nu sunt de speriat, oamenii au si peste opt ani de experienta in ceea ce fac si au ca principiu realizarea de produse pe care si ei si le-ar dori in casa, nu fac treaba doar ca sa se bage in seama.

Si inca astept sa treaca timpul si sa ajung sa am casuta mea (este doar un termen, nu ma deranjeaza, ba chiar inclin pentru un apartament spatios) pe care sa o decorez dupa bunul meu plac. Neaparat va fi un stil care sa combine modernul cu vintage-ul, neaparat va fi o camera dedicata numai cartilor si spatiului de lucru (a se citi scrisului). Mai departe doar visez, dar nu pot spune ca nu imi imaginez si o camera pentru copil, bucataria sa fie dotata cu mini-bar, ba chiar o mica incapere, un dulapior ceva care sa fie folosit pe post de crama. Nu doar cartile nu-si mai gasesc loc in actuala garsoniera, ci si sticlele de bautura. Si pentru mine este un soi de frustrare sa stau cu sticlele de bautura pe mese si prin dulapuri improprii, vreau ca ele sa aiba un loc destinat lor, cu temperaturi optime, sa fie ceva util si practic.

Am nevoie de multe pentru a-mi indeplini toate aceste dorinte. Pragmtismul il am. Imi mai lipsesc banii. Pana atunci va trebui sa muncesc si sa munesc, sa pot pune in practica tot ceea ce doreste inima si creierul meu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *