raliul iasului 2014 (1)Andrei Stan și Liviu Lăcătuș au luat startul la Raliul Iașului 2014 la volanul unui Suzuki Swift Sport. Fiind  a doua etapă la care concurează cu această mașină, echipajul și-a propus să obțină primele puncte la categoria 2 Roți Motrice și o clasare cât mai bună în clasamentul general, obiective pe care le-au atins.

Parcursul echipajului format din Andrei Stan și Liviu Lăcătuș nu a fost lipsit de incidente: „Am avut probleme importante cu electronica mașinii chiar pe PS1, unde am fost forțați să oprim pentru a restarta calculatorul mașinii, oprind contactul general electric. Am pierdut secunde bune din această cauză.” spune Andrei Stan la finalul primei zile a Raliul Iașului 2014.

„La sfârșitul PS3, Mădârjac, am vrut să abandonăm întrucât mașina a refuzat să mai pornească. O minune a făcut ca aceasta să repornească chiar în momentul în care mașina oficială de închidere a ajuns în stop.” a adăugat Liviu Lăcătuș, copilotul lui Andrei Stan.

raliul iasului 2014 (2)

A doua zi a raliului îi găsește pe aceștia pe locul 31 în clasamentul general, sperând la un loc mai bun după cele șase probe speciale și proba super specială care urmează  în această zi: „Amm avut parte de ieșiri ușoare în decor pe parcursul probelor de azi, dar ne-am redresat repede. Din păcate problemele la electronica mașinii au reapărut și din nou am pierdut timp prețios restartând calculatorul.”a declarant Andrei Stan înaintea Probei Speciale, ultima probă din cadrul raliului.

La finalul Raliului Iașului 2014 Andrei Stan și Liviu Lăcătuș s-au clasat pe locul 21 la general, au obținut locul al 3-lea în Cupa Suzuki iar, în clasamentul automobilelor cu 2 roți motrice au ocupat poziția a 10-a: „În final suntem mulțumiți de rezultat însă, mai avem nevoie de timp pentru a ne obișnui cu noua mașină. Ca o părere generală despre această ediție a Raliului Iașului, pot spune că a fost extrem de bine organizat. Cred că ar putea fi inclus și în Campionatul Eurpean de Raliuri.” a spus Andrei Stan la finalul raliului.

Andrei Stan și Liviu Lăcătuș au început acest an competițional la bordul unui Logan iar, din etapa a 5-a au trecut pe un Suziki Swift Sport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *