Animalutele mele

Posted on

maia rasfatataChiar daca de mic copil mi-au placut animalele, mai ales pentru ca m-am nascut in oras si am locuit la bloc, dar vacantele de vara mi le-am petrecut la bunici, inconjurat de tot felul de animale (domestice ma refer), a trebuit sa treaca o perioada destul de lunga pana am avut primul meu animal.

Prin clasa a VI-a, intr-o frumoasa zi de toamna, a venit frate-miu de la Suceava, iar din buzunar a scos … un pui de pisica. Fiind vorba de o fetita, am numit-o cum altfel decat Mitza. Din pacate ai mei nu au fost chiar de acord cu noul nostru membru al familiei, astfel ca dupa doua luni i-au gasit un alt camin.

Nu a trecut mult timp si, prin clasa a VIII-,a am avut parte de o surpriza mai mare: mi-a adus sor-mea de la Iasi un hamster (de fapt, un soarec alb de laborator). Bineinteles ca l-am botezat Shobby si vre-un an si jumatate mi-a fost cel mai bun prieten. Chiar daca ai mei nu intelegeau cum poti tine un soarec in casa, cand lumea se fereste de ei, l-au indragist destul de repede. Problema cu hamsterii este ca au viata scurta. Dupa un an si jumatate s-a stins, asta dupa ce s-a luptat in ultimele luni cu o tumora care se tot marea pe gat.

Pe urma m-am si ferit sa am vreun animalut pe care sa il cresc. A trecut si liceul, am ajuns la facultate. Dar cum in timpul facultatii ma mutam cel putin de doua ori pe an dintr-un loc in altul (a se citi dintr-un camin in altul) si la camin nu se acceptau animale de companie, timp de 5 ani nu am putut face nicio miscare.

A trebuit sa ma mut in chirie, intr-o mica garsoniera pana am reusit sa adoptam o catelusa. Catelusa m-a ajutat sa fiu mai responsabil, mai ales ca zilnic, indiferent de oboseala sau vreme trebuia sa o scot afara dimineata, inainte de a merge la munca si seara, dupa ce ma intorceam de la munca. Catelusa nu era pretentioasa la muncare, dar avea o pasiune imensa cand era vorba de bosch pentru junior sau de plicurile cu hrana umeda. Incercam, totusi, sa nu o las sa manace ce vrea (aici inteleg: morcovi, mere, cartofi prajiti, shaorma, supe  and others) si cel putin doua mese pe zi sa aiba parte de masa speciala. Multi, mai ales cei care vin din mediul rural, considera ca nu este necesara hrana cumparata pentru caini, ca au avut caini in curte care au mancat de toate si nu au patit nimic. Ceea ce nu inteleg ei este ca hrana cumparata este cocneputa special, are tot felul de proprietati care ajuta catelul sa fie sanatos si sa aiba parte de o dezvoltare armonioasa. Si sunt diferente mari intr-un caine crescut in apartament si ingrijit cum trebuie, fata de unul crescut la casa. Singurul dezvantaj il considera miscarea: in apartament cainele este destul de stingherit si primeste miscarea doar cu portia, pe cand la curte un caine poate alerga toata ziua (ceea ce a facut si catelusa mea cand am dus-o pentru cateva zile, de Paste, la un soi de pensiune de animale, cu o curte imensa).

Acum, situatia s-a schimbat si nu am, pentru o scurta perioada un animalut de companie. Dar nu mai dureaza mult, vreo doua saptamani, si dupa ce ma mut voi avea doua pisici superbe cu care sa ma  …pisicesc ori de cate ori simt nevoia de alint.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *