Aparitia in viata de cuplu a unui copil

Posted on

tapet camera copiiMai mult decat casatoria, cel mai important din viata unui cuplu este aparitia unui copil. Nu ca lucrul acesta nu este vizibil, dar mi-am accentuat parerea acum, la inceput de septembrie (sau inceput de toamna, depinde cum vreti sa ii spuneti), cand  mi-am sunat unul din vechii prieteni. Daca in ultimii 7 ani i-am fost aproape la fiecare aniversare si am putut ciocni un pahar de bautura in cinstea lui, plecatul din Iasi la Sibiu a facut ca in acest an sa ne auzim doar la telefon, dar si asta pe fuga. Spre deosebire de alti prieteni, cu care am facut, la un moment dat, o gasca, el a fost cel mai harnic si cel mai grabit sa ia viata in piept. Este primul care s-a casatorit dintre prietenii nascuti dupa 1989 si primul care a devenit tatic. De aceea si discutia telefonica a fost pe fuga: era ca baietelul in brate, m-a ascultat putin, dar apoi a trebuit sa inchida si sa imi promita ca ne auzim cat mai repede, dar cel mic era mofturos. Si cat am apucat sa ii fac vreo doua urari, mi-am dat seama ca nu s-a simtit mai batran cu un an, nici macar cu o zi, ca aniversarea este doar o zi din calendar, la fel chiar ca si data cununiei civile, la fel ca si data casatoriei religioase. In schimb, cu adevarat importanta si marcanta este ziua in care i s-a nascut baiatul.

Acum totul graviteaza in jurul copilului. De vreo 3 ani de zile sta cu sotia intr-un apartament cu doua camera la demisolul unui bloc. Abia in acest an, dupa ce in viata lor a aparut si un copil, s-au gandit serios sa transforme spatiul de locuit intr-o locuinta (si diferentele sunt mari). Daca sotia lui facea repetitii (ea fiind intrumentista la Filarmonica) intr-una din camere, acum si-a amenajat studioul intr-o debara mai incapatoare, pentru ca fosta ei camera de repetitii si-a umplut peretii tapet camera copii, dand jos materialul antifonic dinainte. Bucataria a fost reamenajata si mutata, astfel incat nu toate mirosurile si tot fumul din bucatarie sa migreze in casa. Au facut in asa fel incat sa fure din spatiul dedicat baii imense pentru a da bucatariei si a o inchide.

Modificari mici la prima vedere, in urma cu un an de zile pareau a nu fi necesare. Erau doi tineri care se iubeau cum se iubesc tinerii, fara sa aiba nevoie de prea multe, iubirea fiindu-le de ajuns. Odata cu aparitia in viata lor a unui copil, lucrurile s-au schimbat, ei s-au maturizat, conditiile simple nu le mai asigurau confortul necesar. La unii maturizarea vine oarecum natural, la altii, ca si in cazul de fata, vine fortat. Si am avut mari dubii in privinta maturitatii lor, parandu-mi-se ca s-au cam grabit, ca nu era timpul pentru acest pas, ca ar fi trebuit sa mai astepte putin timp, intai sa serealizeze pe plan profesional. Dar mi-am dat seama ca asta e doar viziunea mea, ca fiecare om vede altfel lumea, in functie de ceea ce ii mana din interior. Si chiar daca au fost mici dubii, abia dupa ce i-am vizitat si am putut observa cu ochiul liber transformarile, abia atunci mi-am dat seama cat s-au maturizat si ce parinti buni pot fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *