Avantajele venirii caldurii

Posted on

bere la terasaLa inceput de luna aprilie majoritatea vestilor pe care le-am primit nu au fost tocmai bune si nu ne referim aici la farsele de 1 aprilie, ci la surprizele pe care ni le-au pregatit guvernantii nostri dragi: scumpirea carburantilor cu 7 eurocenti pe litru, scumpirea tigarilor cu 30-50 de bani pe pachet sau scumpirea gazelor naturale pentru consumatorii casnici. Poate singura veste buna vine din partea meteorologilor: cresc temperaturile si primavara se pregateste sa isi intre in drepturi. Chiar daca a urmat un val de scumpiri, aparent nesemnificativ dar care va trage dupa sine si alte scumpiri si, in contextul in care salariile raman acelasi, se vor resimti si in buzunarele noastre, macar ni se spune ca de Paste va fi vreme frumoasa, iar de 1 mai putem merge linistiti la un gratar in aer liber sau pentru un sfarsit de saptamana in vama.

Cresterea temperaturilor vine ca un semnal pozitiv si pentru cei care se ocupa de organizarea de evenimente pentru copii, cum sunt cei de la www.infinityevents.ropetrecerile pentru copii pot fi organizate si outdoor, nu doar indoor. Prichindeilor sigur le-ar placea o petrecere cu animatori veseli si colorati, baloane modelate (animalute, flori, sabii, scuturi, pistoale,lebede etc.), baloane de sapun, pictura pe fata, sclipici, costume de carnaval sau cu magician pentru copii organizate si intr-un mediu deschis. Apoi este luna aprilie, se pot stabili din timp detaliile pentru un spectacol memorabil pentru vara, cand multe gradintie intra in vacanta.

Dar cred ca vestea incalzirii vremii incanta si incalzeste cel mai mult pe cei tineri si pe cei aflati intre doua varste. Cei tineri au de-acum si alte metode de socializare si relaxare: gratarul in aer liber este o placere pentru marea majoritate a barbatilor. Si nu doar atat: venind caldura se deschid terasele (iar berea parca ar gust mai bun atunci cand este bauta la terasa) si cluburile din cort, se pregatesc tot felul de festivaluri.

Caldura este un semn dar si un motiv ca lucrurile sa accelereze, sa se dezvolte. Pe vreme buna se fac mai toate lucrurile in toate domeniile. Si ca tot veni vorba de treaba si de inceput de luna aprilie: tocmai s-a trecut la ora oficiala de vara, se intuneca mai tarziu cu o ora si pana in luna iunie ziua se va mari constant. Asta inseamna parca mai mult timp, mai mult timp de munca, dar si mai mult timp de odihna. Pe timp de iarna, cand ziua este scurta si vremea urata, nici nu iti vine sa iesi din casa si sa mergi la munca. Pe timp de vara, chiar daca trebuie sa mergi la munca, parca de anima faptul ca stii ca la finalul programului te poti relaxa cu baietii la o bere si sa ai timp sa ajungi acasa cat inca este lumina.

Poate ca tot ridic in slavi vara si caldura pentru ca sunt nascut in toiul verii si ar fi motive de ordin biologic.  Dar tot mi se pare ca este mai usor si mai placut se te racoresti vara (fie cu o bautura rece, fie la strand, la munte sau la mare) decat sa te incalzesti iarna. E doar o parere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *