În intervalul 9 – 13 martie 2016, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași organizează, în cadrul celei de a XXIV-a ediții a Târgului de Carte Librex 2016, eveniment cultural recunoscut, apreciat şi aşteptat cu multă bucurie, în egală măsură, de expozanţi şi de publicul cititor ieşean, şi nu numai, o serie de evenimente care au în centru cartea și lectura, adresate publicului de toate vârstele și cu interesele cele mai diverse. Evenimentele vor avea loc la sediul central al Bibliotecii Județene (Galeriile comerciale Ștefan cel Mare, nr. 8-10, mezanin), la standul amenajat la Palas Mall, Atrium, Nivel 1 și în zona de evenimente La Fântână, Nivelul 0 – Agora EX LIBRIS.

Miercuri, 9 martie 2016, de la ora 15.00 , la Sala de Lectură, va avea loc o triplă lansare de carte în prezența autorilor: Jean Portante, În realitate, poeme (titlul original, En réalité); Dražen Katunarić, Cer/ Pământ, poeme (titlul original, Nebo/ Zemlja); Claudio Pozzani, Mersul umbrei, poeme (titlul original, La marcia dell’ombra). Volumele au apărut anul acesta și au fost publicate în cadrul Programului editorial Cronedit și Colecţiei de Carte „LIBREX” a Editurii Trovant.

Lansarea va fi urmată de un dialog despre literatura europeană actuală, care se va desfășura sub genericul „Poezia europeană la noi acasă”.

Evenimentul va fi moderat de scriitorul Valeriu Stancu și poetul pictor Traian Mocanu.

Joi, 10 martie 2016, ora 12.00, vă așteptăm la American Corner, la Clubul de lectură Young Friends of the American Corner, coordonat de prof. Mihaela Sârghie, unde dezbatem cartea lui Dr. Seuss, Oh, The Places You’ll Go!.

Tot joi, de la ora 13.30, la Pallas Mal, Atrium, nivel 0, zona I de evenimente AGORA EX LIBRIS I – La Fântână, Michael Haulică, Dănuț Ungureanu, Anamaria Ionescu și Bogdan Hrib sunt invitații Bibliotecii Județene la Librex 2016. Cei patru sunt în căutarea publicului ieșean, acesta fiind un motiv în plus să vizitați Târgul de carte Librex 2016. Cărțile propuse pentru lansare sunt: Michael Hăulică, 9 1/2 elegii, Colecția Cașmir, Editura Tritonic, 2016 (lansare în premieră); Dănuț Ungureanu, Viața și faptele haiducului Tănase Vlăsia, Colecția Serie de autori, Editura Tritonic, 2015; Anamaria Ionescu, Camera Obscură, Colecția Lit, Editura Tritonic, 2015; Bogdan Hrib, Filiera Grecească, ediția a IV-a, Colecția Thriller & Mystery, Editura Tritonic, 2015.

Pentru că știm că timpul alocat va fi insuficient, invitații noștri vă așteaptă și vineri, 11 martie 2016, de la ora 11.00, la Sala de Lectură de la Biblioteca Judeţeană Gh. Asachi, la dezbaterea sub genericul „Genuri literare minore, genuri literare majore?”.

Pe tot parcursul celor cinci zile (9 – 13 martie), între orele 10.00 – 22.00, sunteți așteptați la standul Bibliotecii Județene amplasat în Palas Mall, Atrium, Nivel 1, unde puteți afla informații despre oferta culturală, despre voluntariat sau vă puteți face permis de intrare la bibliotecă GRATUIT. De asemenea, nici de la această ediție a Librex-ului nu va lipsi Book-crossing-ul. Astfel vă puteți înnoi lecturile, preluând o carte de la stand și lăsând alta în schimb.

Și pentru că ne place să vă surprindem, am pregătit un concurs de… contorsionism liric, care se va desfășura în cele cinci zile pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene Iași.

L-ați citit pe Eminescu în școală pentru că așa trebuia?

Noi vă oferim acum motivul să-l citiți de plăcere!

Vă provocăm să reproduceți împreună cu persoana iubită următoarea strofă eminesciană:

Fruntea albă-n părul galben

Pe-al meu braţ încet s-o culci,

Lăsând pradă gurii mele

Ale tale buze dulci…”

Credeți că reușiți? Mai citiți o dată, fotografiați-vă, dați-ne tag și trimiteți rezultatul pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” sub formă de comentariu în postarea cu anunțul concursului.

Cele mai reușite fotografii vor fi premiate cu pachete de cărți.

N.B.: Conform DEX, braț = segment al membrului superior cuprins între cot și umăr.

Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *