Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași așteaptă copiii, dar și adulții duminică, 12 iunie 2016, în intervalul orar 11.00 – 17.00, în „Orășelul Copiilor” din Parcul Expoziției Copou.

Evenimentul, ajuns la cea de a șaptea ediție, este organizat de Asociația Studențească AMiCUS Iași în colaborare cu Primăria Municipiului Iași și are ca scop informarea copiilor cu privire la instituțiile prezente într-un oraș și orientarea lor în a-și înțelege rolul lor în societate.

Biblioteca Județeană va fi prezentă alături de cele mai importante instituții de stat sau private ale unui oraș: Primărie, Școală, Spital, Farmacie, Poliție, Jandarmerie, Pompieri, Judecătorie, Teatru, Filarmonică, Muzeu, Televiziune, Bancă, Poștă etc., de la care vor primi informații cu privire la rolul și importanța lor în societate și le vor descoperi utilitatea prin participarea la diverse activități specifice.

La standul bibliotecii, copiii pot participa la următoarele activități:

– Ateliere de origami în cadrul cărora oferim o altă viață hârtiei prin reutilizarea ei (afișe, pliante publicitare etc.);

– La fiecare oră fixă citim o poveste, la finalul lecturării vom adresa o întrebare, iar cei mai atenți vor primi o diplomă cu mențiunea „Cititorul orei…”;

– Activități de book-crossing (Schimb de cărți – vă puteți înnoi lecturile, preluând o carte de la stand și lăsând alta în schimb);

De asemenea, copiii vor primi informații despre bibliotecă, despre cum pot deveni cititori și vor primi permise de acces gratuite.

Ca de fiecare dată, activitățile sunt realizate cu sprijinul voluntarilor bibliotecii, cărora le mulțumim!

Vă așteptăm duminică, 12 iunie 2016, între orele 11:00 – 17:00, în Parcul Expoziției pentru a redescoperi împreună biblioteca și frumusețea lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *