Cea de-a treia ediție a Universității de Vară pentru elevi, SummerIS, începe astăzi, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Timp de zece zile cei 200 de elevi, veniți din toată țara, vor experimenta viața de student la cea mai veche universitate din România.

Participanții vor urma cursurile și seminariile uneia dintre cele 6 facultăți implicate și vor observa diferențele existente între învățământul superior și cel liceal. La final, cunoștințele acumulate vor fi testate printr-un examen. Perspectiva nu ar fi la fel de realistă dacă elevii nu ar fi cazați în cămin și nu ar mânca la cantină.

Pentru a le oferi o viziune mai amplă asupra a ceea ce înseamnă studenția la Cuza, organizatorii au inclus în program și o serie de activități precum: traininguri,  prezentări oportunități de studiu și joburi, târg al ONG-urilor studențești etc. Elevii au ocazia să cunoască cele mai importante obiective turistice din orașul Iași, în cadrul unei vânători de comori.

Cu un program bine stabilit, ediția de anul acesta se anunță a fi una de succes, pregătind viitori studenți de zece.

SummerIS face parte din proiectul Universități de Vară pentru elevi, organizat de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, sub deviza Noi învățăm în România!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *