Avantgarden 3 este deja unul dintre cartierele cunoscute ale Brasovului.

Sunt deja peste 3000 de familii care locuiesc in acest cartier. Daca stau bine si ma gandesc, un cartier de acest tip este la fel de mare cat oraselul in care m-am nascut. Brasovul este genul de oras istoric transilvanean a carui dezvoltare nu poate veni decat la periferii. Ce a fost de construit in centrul orasului s-a contruit de-a lungul a cateva secole. In aceeasi situatie se afla si alte orase, precum Cluj, Sibiu, ca chiar Timisoara, Oradea si Arad. Asadar, daca ai fi un tanar familist din Brasov, de ce ai cauta sa te muti in unul dintre apartamente Avantgarden 3? Luam pe rand cateva avantaje/facilitati:

– cartierul este situat intr-o zona rezidentiala noua, linistita, situata la sapte minute de centrul orasului;
– la cinci minute distanta sunt scoli generale si gradinite; mai mult decat atat, exista o gradinita situata chiar in centrul cartierului Avantgarden3;
– cartierul este situat la 6 minute de Paradisul Acvatic;
– la 2 minute distanta exista un teren de fotbal acoperit;
– in interiorul cartierului exista Kinderland, un loc de joaca special amenajat pentru copii;
– in apropierea cartierului ai: Coresi Shopping Resort, clinici private, farmacii, reprezentante auto, benzinarii, biserici, cinematograf etc.

In blocurile ce formeaza cartierul Avantgarden 3 pot fi cumparate locuinte care sa se plieze nevoilor fiecarei familii: de la garsoniere, la apartamente cu 2 camere, apartamente cu 3 camere si studio-uri. Le luam pe fiecare in parte.

Poti opta pentru o garsoniera in suprafata de 38.36 mp utili (pret 33.500 euro) sau in suprafata de 37.76 mp utili (pret 33.000 euro).

La apartamentele cu 2 camere ai de ales intre cele in suprafata de 53.65 mp utili (pret 44.500 euro), 56.18 mp utili (pret 45.500 euro), 60.01 mp utili (pret 49.500 euro) sau un apartament cu 2 camere in suprafata de 58.19 mp utili (47.000 euro).

Apartamentele cu 3 camere au suprafata de 75.08 metri patrati utili, iar pretul este de 62.000 euro.

Pentru locuintele din Avantagarden3 poti opta intre mai multe variante de achizitii. Prima dintre ele  este plata integrala a locuintei (caz in care beneficiezi de cel mai mic pret din oferta). O a doua varianta este plata in trei transe: achiti un avans de 30% la incheiere contractului, apoi platesti 30% la finalizarea “la rosu” a structurii apartamentului, iar diferenta de 40% o achiti la receptia apartamentului. O alta varianta de plata este cea in doua transe prin accesarea unui credit: 6.81% avans la semnarea antecontractului de vanzare-cumparare, iar 93.19% prin credit la receptia apartamentului. Ultima varianta de plata este prin rate la dezvoltator: 30% avans la incheierea contractuliui, 25% in rate lunare pana la receptia apartamentului si 45% in rate la dezvoltator , timp de 24 de luni.

Multi se intreaba de ce sa achizitioneze un apartament nou, cand pot cumpara unul intr-un bloc vechi. Rationamentul dupa care ma ghidez eu este unul simplu: majoritatea blocurilor de tip vechi din Romania au varsta mai mare decat a mea (sunt mai vechi de 28 de ani), iar cand cumperi o locuinta pornesti cu gandul ca acea locuinta este cea in care vei imbatrani. Cat de in siguranta te-ai simti la 90 de ani intr-o cladire de aceeasi varsta cu tine?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *