Casa la care visezi

Posted on

casa la care viseziChiar si cel mai pragmatic om este un visator: este imposibil sa nu aiba dorinte, idealuri sau sa nu isi doreasca altceva. Unii oameni viseaza la mai multi bani, la faima, la copii mai multi sau mai frumosi, in timp ce altii isi doresc mai multe sanatate, mai multa inteligenta sau  orice alteceva doreste sufletelul tau.

Personal, visez la casuta mea. In 2008, cand am venit in Iasi, am plecat din oraselul Saveni dintr-un apartament cu 3 camere spatioase, situat in buricul targului. Din toamna lui 2008 pana in vara lui 2013 am stat prin mai multe camine studentesti,in camere cu 3 locuri, in camere cu 4 locuri, in camere cu 5 locuri, dar si in camere de 5 locuri, dar unde in fiecare seara innoptau mai multe persoane. In cei 5 ani de studentie am avut o scurta perioada in care am stat in chirie, intr-un apartament destul de spatios, 3 camere, 2 cupluri, in rest, am tanjit dupa mai mult spatiu si mai multa intimitate.

Primul lucru pe care l-am facut cand am terminat cu examenele de la master a fost bagajul, bagajul si mutatul intr-o garsoniera. La inceput cei 4 pereti pareau destul pentru noi, dar omul se obisnuieste, seplictiseste, dar si constientizeaza si isi doreste mai multe.

Acum, daca as avea banii, as cumpara sau mi-as ridica o casuta pe structuri din lemn undeva in apropiere de Iasi. Multi opteaza pentru casa dupa ce trec de o anumita varsta, prima lor optiune fiind apartamentul. Desi nu pot spune ca am o experienta vasta (as minti, am doar 25 de ani de viata, e greu sa acumulezi multa experienta in cei 25 de ani), mi se pare o tampeni sa iti cumperi intai apartament, apoi casa, avand in vedere ca de foarte multe ori nu sunt diferente intre o casuta si un apartament cu 3 camere. Si daca e vorba de intimitate: unde e mai mare intimitatea: intr-un bloc unde peretii aud tot sau intr-o casuta unde intre peretele tau si peretele vecinului este o distanta considerabila si un gard despartitor?

Daca ai o casa realizata din ce material trebuie si ai toate izolatiile realizate, sunt sanse mari sa ai facturi la acelasi nivel sau chiar mai mici decat la bloc. Si pentru ca am amintit de izolatii: cand stai la casa nu trebuie sa te certi cu vecinii care nu doresc sa isi izoleze blocul, dar nici cu administratorii de scara ca re iti umfla facturile sau care inventeaza pierderi la regii.

Casa mea de vis nu trebuie sa aiba 12 camere, e destul sa aiba 2 dormitoare, 1 living si 1 birou, iar balconul iese din schema: cand stai la casa ti-e mai mare dragul sa iti bei cafeaua pe terasa, nu pe balcon sau sa iti poti lasa copilul sa se joace in curte, fie ea mica, fie mai spatioasa. Locuind de 1 an de zile intre aceiasi 4 pereti minusculi si sufocanti, visez si vreau sa visez la alteceva, la o casuta cu bun gust, numai buna de locuit.

Pana sa ajung sa am casuta mea de vis, cum eu nu joc la Loto, mai am mult de asteptat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *