Daca doresti sa faci un city break sau ai treba (de genul afacerilor) intr-un alt oras din Romania, ce varianta de cazare alegi? Mai mult ca sigur te gandesti ca in acel oras cu siguranta ai o ruda sau un prieten. Dar fiecare are viata lui si planurile sale. La fel cum tu nu te bucuri intotdeauna de musafirii care vin sa stea „o zi sau doua”, la fel s-ar putea ca si cei la care te-ai gandit sa stai „o zi sau doua” e posibil sa nu se bucure foarte mult de vizita ta. Lucrul acesta este valabil mai ales cand locuiesti intr-o zona turistica. Mai mult ca sigur va ti-a aruncat o pastila de genul „si, ne vedem in concediu? Ne-am gandit ca nu prea avem bani si venim sa vedem orasul. Daca nu va deranjeaza, stam la voi doua zile, dar nu facem mofturi, dormim si pe jos daca e nevoie”. E discursul pe care il detesc cel mai mult. Trecand peste aceasta paranteza, te-ai gandit ca exista si alte posibilitati de cazare? Spre exemplu, pensiunile, hotelurile sau apartamentele in regim hotelier? Uite, doar aici vei gasi cea mai buna oferta de cazare in Bucuresti.

Apartamentele in regim hotelier

Fenomenul apartamentelor in regim hotelier este destul de des intalnit la mare, dar si in perioada in care intr-un oras mare are loc un festival (la Cluj Festivalul Untold, la Sibiu Artmania Festival etc), dar Bucurestiul este raiul lor. Pentru ca Bucurestiul este Capitala tarii, dar nu doar pe partea adminsitrativa: Bucuresti este si un oras turistic, dar si un important oras de business. Astfel, in urma cu mai mult de 10 ani, cand hotelurile bucurestene aveau tarife destul de piperate, pe piata au aparut apartamentele in regim hotelier. Modelul nu era nou, era practicat de ani sau chiar decenii in tari precum SUA, Anglia, Germania sau Spania.

Sa luam cateva exemple de posibile cazari.

Garsoniera. Ne uitam sa fie mai aproape de centrul Bucurestiului. Am gasit ceva pe Calea Mosilor. Este vorba despre o garsoniera situata la etajul 1 al unui bloc constrit in 2011. Garsoniera este complet monbilata si dispune de aparat de aer conditionat, cablu tv, cosmetice hotelier, cuptor cu microunde, fier si masa de calcat, filtru cafea / fierbator apa, frigider, internet wireless, lenjerii si prosoape albe, masina de spalat, TV LCD, vesela si tacamuri, plta cu gaza, paza 24/24si curatenie spatamanala. Dar tarifele? Preturile pornesc de la 39 de euro pe noapte pentru 1-6 nopti de cazare, scad la 35 de euro pe noapte pentru 7-14 zile de cazare sau 29 de euro pe noapte pentru mai mult de 15 nopti de cazare.

Apartament 2 camere. Ne uitam la un apartament cu doua camere situat pe Bulevardul Corneliu Coposu, la etajul sase al unei cladiri din anii 1990. Apartamentul este decomandat, amenajat astfel pentru a asigura un spatiu primitor si util atat pentru cei care se afla intr-o calatorie business, sau pentru cei care calatoresc alaturi de familie. Camera principala este amenajata functional cu un set de canapele 3-2-1, o masuta de cafea, o biblioteca. Televizorul completeaza spatiul dedicat relaxarii. Dormitorul este mobilat cu pat dublu, noptiere si un dulap spatios pentru haine. In dormitor se poate gasi tot ceea ce este necesar pentru a sta cat mai confortabil – lenjerie de pat, perne, paturi si prosoape. Apartamentul este deservit de o bucatarie complet mobilata si functionala, utilata cu frigider, aragaz, hota, filtru de cafea, fierbator pentru apa. Apartamentul este dotat si cu masina de spalat.
Baia este amenajata intr-un mod prietenos si functional. Preturile pornesc de la 49 de euro pe noapte pentru 1-6 nopti de cazare, 45 de euro pe noapte pentru 7-14 nopti de cazare si scad pana la 39 de euro pe noapte pentru mai mult de 15 nopti de cazare.

Si exemplele pot continua. Ideea este ca poti sa te cazezi intr-un orascu bani putini si in conditii de lux, si asta fara sa iti deranejzei rudele sau prietenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *