program complet unfiest iasi noiembrie 2014In luna noiembrie, cel mai mare festival studentesc din Romania, UNIFEST, revine in Iasi cu cea de-a XIII-a editie. In perioada 4-14 noiembrie, studentii ieseni se pot delecta cu muzica buna, activitati culturale, programe sportive si educationale si mult divertisment.

Organizatiile studentesti vor da startul festivalului printr-o parada cu mesajul “Manifest pentru cultura”. Parada va continua cu un concert in Piata Palatului Culturii. Printre activitatile organizate de Uniunea Studentilor din Romania (USR), se numara spectacole de muzica si teatru, nunta cu traditii romanesti, Miss UNIFEST, concurs de DJ, book exchange, Studentii au talent si multe alte activitati.

Pentru mai multe detalii accesati pagina de facebook, https://www.facebook.com/UNIFESTIASI , sau site-ul festivalului http://iasi.unifest.ro/ .

Programul activitatilor UNIFEST:

Marti, 4 Noiembrie – Deschidere – Manifest pentru cultura: – Parada organizatiilor – ora 17:00
– Concert Fara Zahar – Piata Palatului Culturii- ora 19:00

Miercuri, 5 Noiembrie: – Inceperea campionatului de fotbal – Baza sportiva UTI – ora 14:00
– Noaptea alba a teatrului studentesc – Teatru FIX – ora 20:00

Joi, 6 Noiembrie: – Vizite culturale – orele 14:00 – 19:00
– Campionatul de fotbal – Baza sportiva UTI – ora 14:00

Vineri, 7 Noiembrie – Maraton de Folk si muzici bune – Parcare Iulius Mall – ora 18:00

Sambata, 8 Noiembrie: – Book Exchange – Anticariatul Grumazescu si punctele de informare UNIFEST din Tudor Vladimirescu si Copou – ora 10:00
– Ecologizare – campusurile studentesti – ora 14:00
– Nunta’n UNIFEST – Parcare Iulius Mall – ora 18:00

Duminica, 9 Noiembrie: – Cros – parcarea Facultatii de Chimie (Tudor V.) – ora 12:00
– Studentii au talent – Parcare Iulius Mall – ora 18:00
– Concurs de DJ – Parcare Iulius Mall – ora 20:00

Luni, 10 Noiembrie: – Distractie prin sport – Baza sportiva UTI – ora 18:00

Marti, 11 nov: – Dezbaterea “Implicarea studentilor in voluntariat” – Aula Univ. “P. Andrei” – ora 12:00
– Conferinta “Cultura in viata studentilor” – Aula Magna a Univ. “Al. I. Cuza” – ora 16:00
– Miss UNIFEST – sala Gaudeamus, CCS – ora 19:00
– Afterparty, invitati Pub Animals (Cehia) – Wunderbrau 365 – ora 22:00
Miercuri, 12 Noiembrie: – Noaptea alba a scurt metrajelor – FILMSTUD- sala Gaudeamus, CCS – ora 19:00

Joi, 13 Noiembrie: – Umor’n’Iasi – Sala Gaudeamus – CCS – ora 20:00

Vineri, 14 Noiembrie: – Final de Unifest- Wunderbrau 365- ora 22 : 00

Descriere Evenimente

Deschidere – 4 Noiembrie
Organizatiile studentesti vor deschide festivalul pe 4 Noiembrie, ora 17:00, printr-o parada cu mesajul “Manifest pentru cultura”. Parada va porni de la Universitatea “Al. I. Cuza”, corpul A si din Tudor Vladimirescu, parcarea Facultatii de Chimie si Protectia Mediului, avand ca punct de intalnire Universitatea de Medicina si Farmacie. Acestia isi vor continua traseul prin Piata Unirii, incheind parada in Piata Palatului Culturii.
La ora 19:00, in acelasi loc, binecunoscuta trupa Fara Zahar va va distra cu un spectacol de muzica buna si umoristica, dand astfel startul la 10 zile de evenimente culturale si multa distractie.

Campionat de fotbal – 5 – 6 Noiembrie
Cum fotbalul a fost si este un sport foarte indragit, un sport care a dus la strigate de incurajare si a ridicat multimi de oameni in picioare, UNIFEST organizeaza si un campionat de fotbal. Asadar, impatimitii de fotbal sunt invitati pe 5 si 6 noiembrie, ora 14:00, la Baza sportiva UTI, sa asiste la campionatul de fotbal din cadrul UNIFEST.

Noaptea alba a teatrului studentesc – 5 Noiembrie
Pe data de 5 Noiembrie 2014, la Teatru FIX, participam la 4 ore de spectacol-maraton.
Pentru prima data in istoria Universitatii de Arte “George Enescu”, vor fi puse in scena, cu public, examenele studentilor la sectia de Regie si Actorie.
Patru ore de spectacol, patru ore de distractie gratis, nu degeaba, patru ore care au in vedere promovarea culturii in randul studentilor ieseni. Un spectacol pentru studenti, facut de studenti!

Vizite culturale – 6 Noiembrie
Cei care imbratiseaza cultura si prefera plimbarile prin muzee pentru a-si imbogati cunostintele generale si pentru a se relaxa, sunt invitati la o serie de vizite culturale. Acestea se vor desfasura pe 6 Noiembrie, incepand cu orele 14:00. Se vor face vizite la muzeele facultatilor din cadrul Universitatii “Al. I. Cuza”, Sala pasilor pierduti, Gradina Botanica si Planetariul Universitatii.

Maraton de folk – 7 Noiembrie
Folkul a fost si va fi unul dintre genurile muzicale cu o valoare poetica, indragit de generatii intregi. Pornit ca o forma de protest, a devenit un gen muzical in care sunt imbinate momente ale vietii cotidiene, natura, teme de dragoste si libertate. Iubitorii de muzica folk sunt invitati sa participle la Maratonul de Folk si muzici bune pe 7 noiembrie, ora 18:00, in parcare la Iulius Mall.

Book exchange – 8 Noiembrie
Cititul ne ajuta sa ne imbogatim vocabularul si sa avem o imaginatie ce depaseste limitele realului. Daca ai citit toate cartile din biblioteca ta si vrei sa mai adaugi cateva, prin programul Book exchange poti face schimb de carti cu alti studenti. Acesta se desfasoara pe 8 Noiembrie, incepand cu ora 10:00 la punctele de informare UNIFEST, din Tudor si Copou si la anticariatul Grumazescu.

Ecologizare – 8 Noiembrie
Iti pasa de mediul inconjurator si de mediul in care locuiesti, dar nu ti s-a oferit ocazia sa te implici? Noi, organizatorii UNIFEST, iti oferim aceasta ocazie, sambata, 8 Noiembrie, incepand cu ora 14:00, in cadrul celei mai mari actiuni de ecologizare organizata de studenti.
Te asteptam in campusurile studentesti din Tudor, Copou sau Agronomie, ca impreuna sa aratam ca studentilor le pasa de mediul in care traiesc si ca toti ne dorim un campus curat.
Organizatorii vor asigura materialele necesare desfasurarii actiunii (saci si manusi), tu trebuie doar sa doresti sa te implici. Deseurile se vor colecta selective, in functie de tipul lor (hartie si carton, pet-uri, organice).

Nunta’n Unifest – 8 Noiembrie
Pe 8 Noiembrie, ora 18:00, pe scena amplasata in parcarea de la Iulius Mall, se va desfasura evenimentul ce va purta numele de “Nunta’n Unifest”. Acesta va fi o imbinare intre traditii si umorul specific romanesc. Daca vrei sa te amuzi si sa te distrezi, noi te asteptam.

Cros – 9 Noiembrie
Daca iti place sa te mentii in forma, sa ai un corp frumos si atragator, te invitam pe 9 noiembrie, ora 12:00, in parcarea Facultatii de Chimie si Protectia Mediului din cadrul Universitatii Tehnice “Gh. Asachi din Iasi”, unde tinerii se aduna pentru a da startul unui cros studentesc. UNIFEST promoveaza astfel practicarea sportului pentru a avea un stil de viata sanatos si pentru o dezvoltare mai buna a corpului.

Studentii au talent – 9 Noiembrie
“Studentii au talent” este un spectacol care urmareste satisfacerea nevoilor de afirmare si de promovare a abilitatilor artistice, avand ca grup tinta si target de selectie studentii ieseni. Concursul se va desfasura pe data de 9 Noiembrie, ora 18:00, in parcare la Iulius Mall.

Concurs de DJ – 9 Noiembrie
Un DJ bun stie mereu cum sa distreze multimea si sa ii determine sa danseze. Astfel, UNIFEST organizeaza un concurs, unde concurentii isi vor arata calitatile in materie de muzica, iar voi sunteti invitati sa ii incurajati si sa va simtiti bine alaturi de ei. Concursul va avea loc pe 9 Noiembrie, ora 20:00, in parcarea Iulius Mall.

Distractie prin sport – 10 Noiembrie
Daca va place sportul si il vedeti ca pe un mijloc distractiv de a va mentine sanatatea, sunteti invitati sa participati la ”Distractie prin sport”, luni, 10 Noiembrie, la ora 18:00, la Baza sportiva UTI. Aici vor fi diferite jocuri amuzante, in care puteti face miscare distrandu-va.

Dezbatere cu tema “Implicarea studentilor in voluntariat” – 11 Noiembrie
Voluntariatul este si va fi o activitate importanta pentru studenti, oferindu-le experienta de lucru in echipa, posibilitatea de a interactiona cu diferite persoane si multe altele. Pe 11 noiembrie, ora 12:00, in Aula Universitatii “Petre Andrei” Iasi, UNIFEST organizeaza o dezbatere cu tema “Implicarea studentilor in voluntariat”, unde se va discuta despre ce inseamna voluntariatul pentru studenti si de ce aleg ei sa fie voluntari.

Conferinta “Cultura in viata studentilor” – 11 Noiembrie
UNIFEST reprezinta un festival cultural realizat de catre studenti, cu studenti si pentru studenti. In acest sens, propunem o conferinta culturala ce are ca scop promovarea valorilor in cadrul universitar. Conferinta se va desfasura pe data de 11 noiembrie in sala Aula Magna a Universitatii “Al. I. Cuza”, la ora 16:00. In cadrul conferintei vor fi prezenti speakeri din randul studentilor.

Miss UNIFEST – 11 Noiembrie
Statutul femeii a variat considerabil de la o societate la alta.Uneori avem impresia ca eliberarea femeilor si feminismul sunt fenomene ale sfarsitului de secol XX, dar pana si in lumea antica au existat cateva femei care au reusit sa sparga barierele traditiei.
Prin concursul MISS UNIFEST, incercam sa evidentiem cultura femeilor din antichitate cu ajutorul celor mai frumoase fete ale asociatiilor din Iasi. Acesta va avea loc in sala Gaudeamus A Casei de Cultura a Studentilor, pe 11 Noiembrie, la ora 19:00. Dupa concurs, la ora 22:00, vom merge in Wunderbrau 365 pentru un afterparty, unde ii avem ca invitati pe cei de la Pub Animals, din Cehia.

Noaptea alba a scurt metrajelor – 12 Noiembrie
Anul acesta, pe 12 Noiembrie, la ora 19:00, va avea loc in cadrul Festivalului UNIFEST, deschiderea Festivalului de film de scurt metraj – FILMSTUD. Festivalul, organizat de Casa de Cultura a Studentilor din Iasi, incurajeaza si promoveaza tinerii pasionati de filme de scurt metraj si pe cei ce studiaza cinematografia.

Umor’n’Iasi – 13 Noiembrie
Toti avem nevoie de umor si rasete pentru a ne face viata mai frumoasa si colorata. Festivalul Unifest va ofera acest lucru prin evenimentul Umor’n’Iasi, care va avea loc pe 13 noiembrie la ora 20:00 in sala Gaudeamus, Casa de Cultura a Studentilor. Tema evenimentului este pamfletul electoral, iar patru aliante formate din asociatiile studentesti vor concura cu momente de pantomima, stand up comedy, improvizatii si dezbatere.

Final de UNIFEST – 14 Noiembrie
Si cum Festivalul UNIFEST a inceput prin buna dispozitie si distractie, cele 10 zile de evenimente se vor incheia in acelasi ton. Finalul festivalului va fi marcat de o petrecere in Wunderbrau 365, la ora 22:00. Dupa cele 10 zile de munca din partea USR, o petrecere este binevenita, cum spune si proverbul: Dupa munca, si rasplata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *