maxim belciug concert iasi teatru fixSambata, 13 aprilie 2013, la ora 20.00, chitara lui Maxim Belciug va rasuna pe scena Teatrului FIX din Iași. Chitaristul revine in capitala Moldovei pentru prima data in ultimii 3 ani, intr-un concert extraordinar prilejuit de prezentarea celui mai recent CD al sau, intitulat “Incantari”. Publicul se va putea bucura de un program variat, cu inflorituri baroce, ritmuri de tarantela, valsuri rusesti sau nostalgii in pas de tango, impletite eclectic in cantari de chitara.

Maxim Belciug este unul dintre cei mai carismatici muzicieni romani de astazi. Nonconformist și activ, chitaristul si-a obisnuit publicul cu un tip de act artistic bazat pe sinceritate totala. In Romania, a sustinut numeroase concerte, de la prima scena a tarii – Ateneul Roman – pana la locatii mai neobișnuite, precum cheiul Dambovitei din București sau Peștera Bolii din Petroșani. In strainatate, chitara sa s-a facut deseori apreciata, in recitalurile sustinute in Franta, Italia, Ungaria, Serbia, Austria, Scandinavia, Polonia și chiar pe taramul natal al chitarei, Spania. Discret ca persoana, dar expresiv pana la nastrusnicie ca muzician, Maxim Belciug abordeaza un repertoriu eclectic, trecand cu gratie, intr-un stil personal, de la baroc la muzica latino-americana sau de la romantici la flamenco, strunindu-si chitara sa caute mereu muzica pura, vie si plina de culoare. Astfel, aparitiile sale in concert se bucura intotdeauna de ecoul special al trecerii unei pasari rare.

Incantari – cel mai recent CD solo al chitaristului Maxim Belciug – se inscrie in acelasi tipar. Cele 18 piese incluse pe CD deapana, in fraze cu sonoritati diverse, cand pasionale, cand atinse de reverie, o poveste de dragoste. Dragostea chitaristului pentru instrumentul sau, pentru muzica si pentru frumos, sub care se ascunde speranta ca “frumusetea va salva lumea”.

Concertul are loc sambata, 13 aprilie 2013, ora 20.00, la Teatrul FIX din Iași, situat in str. Cuza Voda, la subsol (fix intre Piata Unirii și Filarmonica). Bilet simplu: 20 lei. Bilet cu CD inclus: 40 lei. Rezervari: 0743.915.868, www,teatrufix.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *