Concurs Europa, MAI aproape 9. Regulament

Posted on

9 mai la biblioteca asachi iasiBiblioteca Judeteana ”Gh. Asachi” Iasi in parteneriat cu Centrul de Informare Europe Direct Iasi, gazduit de Asociatia pentru Ecologie si Dezvoltare Durabila, invita scolile din municipiu si judet sa se inscrie la concursul Europa, MAI aproape 9.

Pentru a celebra Ziua Europei, Centrul de Informare Europe Direct Iasi, impreuna cu Biblioteca Judeteana ”Gh. Asachi” Iasi provoaca elevii din judet la un exercitiu de cunoastere si de comunicare pe teme europene.

”Asteptam cel putin 28 de unitati de invatamant care sa intre in acest joc de simulare a statelor membre ale Uniunii Europene si chiar speram sa fie reprezentate si principalele institutii europene. Este felul in care ne-am gandit sa celebram in 2014, anul alegerilor europarlamentare, Ziua Europei. Va fi un efort de cunoastere si de imaginatie pentru echipele participante, dar suntem siguri ca vor oferi un spectacol care va pune in evidenta valorile europene” a afirmat Paul Matei, coordonatorul Centrului de Informare Europe Direct Iasi.

Concursul se va desfasura vineri, 9 mai 2014, incepand cu ora 10,00, la Biblioteca Judeteana ”Gh. Asachi” din Iasi.

Bibliograful Elena Zanet, coordonatorul concursului din partea Bibliotecii, subliniaza privind alegerea locului de desfasurare a concursului: ”Impreuna cu partenerii nostri de la Europe Direct Iasi am considerat ca aici, la biblioteca unde se intalnesc cartile din toata lumea este locul ideal in care scolile din municipiu si judet se pot reuni pentru a celebra Ziua Europei. Mai mult decat un loc, biblioteca incurajeaza orice fel de act de cunoastere, informare si de creativitate, asa ca, in mod firesc vom fi gazda acestui eveniment”.

Inscrierea este deschisa oricarei unitati de invatamant (gradinita, scoala generala, liceu/colegiu) din judetul Iasi care poate participa cu o echipa formata din: 6 elevi + un profesor coordonator + un profesor consultant.

Gradinitele /Scolile/ Liceele se pot inscrie in concurs, prin email, pana pe 28 aprilie, ora 12:00, urmand ca pana la ora 16:00, Biblioteca Judeteana “Gh. Asachi” Iasi si Centrul de Informare Europe Direct Iasi sa publice pe paginile lor de facebook si pe site-uri proprii ordinea intrarii in concurs, precum si tarile atribuite.

Detalii despre concurs, precum si regulamentul acestuia, gasiti pe www.eudirect.ro si pe www.bjiasi.ro.

REGULAMENTUL CONCURSULUI
Europa, MAI aproape 9

Romania este tara membra a Uniunii Europene, alaturi de alte 27 de state.
Pentru a celebra Ziua Europei, Centrul de Informare Europe Direct Iasi, impreuna cu Biblioteca Judeteana ”Gh. Asachi” Iasi lanseaza pentru elevii din municipiu si judet la un exercitiu de cunoastere si de comunicare pe teme europene.

Art. 1 Organizatori

Centrul de Informare Europe Direct Iasi, gazduit de Asociatia pentru Ecologie si Dezvoltare Durabila, in parteneriat cu Biblioteca Judeteana ”Gh. Asachi” Iasi, invita scolile din municipiu si judet sa se inscrie la concursul Europa, MAI aproape 9.

Art. 2. Conditii de participare

Inscrierea este deschisa oricarei unitati de invatamant (gradinita, scoala generala, liceu/colegiu) din judetul Iasi care poate participa cu o echipa formata din:
6 elevi + un profesor coordonator + un profesor consultant
Gradinitele/ Școlile / Liceele se pot inscrie in concurs, prin e-mail, pana pe 28 aprilie, ora 12:00, urmand ca pana la ora 16:00, Biblioteca Judeteana “Gh. Asachi” Iasi si Centrul de Informare Europe Direct Iasi (CIED Iasi) sa publice pe paginile lor de facebook si pe site-urile proprii ordinea intrarii in concurs, precum si tarile atribuite.

Statele membre ale UE vor fi atribuite unitatilor de invatamant in ordinea inscrierilor pe e-mail (participantii nu au libertatea de a-si alege tara pe care sa o reprezinte).

Tarile sunt, in ordine alfabetica, urmatoarele (aceasta fiind si ordinea intrarii in concurs):
1. Austria
2. Belgia
3. Bulgaria
4. Cehia (Republica Ceha)
5. Cipru
6. Croatia
7. Danemarca
8. Estonia
9. Finlanda
10. Franta
11. Germania
12. Grecia
13. Irlanda
14. Italia
15. Letonia
16. Lituania
17. Luxemburg
18. Malta
19. Marea Britanie (Regatul Unit al Marii Britanii)
20. Olanda (Tarile de Jos)
21. Polonia
22. Portugalia
23. Romania
24. Slovenia
25. Slovacia
26. Spania
27. Suedia
28. Ungaria
In cazul in care numarul unitatilor de invatamant inscrise este mai mare decat numarul tarilor membre UE, vom lua in considerare si urmatoarele institutii europene:
29. Parlamentul European
30. Comisia Europeana
31. Curtea de Justitie a Uniunii Europene.
Daca numarul 31 va fi atins inainte de termenul de 28 aprilie, ora 12,00, vom inchide inscrierile la data respectiva, urmand ca in termen de 4 ore sa fie date publicitatii numarul de scoli inscrise si ce tari vor reprezenta acestea.

Art. 3. Inscrierea la concurs

Toate inscrierile se vor face pe adresele de e-mail europedirect.iasi@yahoo.ro si lili.zanet@bjiasi.ro. Nu vor fi luate in consideratie mesajele care nu sunt trimise ambelor adrese de email in acelasi timp.

Art. 4. Desfasurarea concursului

Concursul va avea loc vineri, 9 mai 2014, de la ora 10,00, la Sala de lectura a Bibliotecii Judetene Iasi.
Fiecare unitate de invatamant va reprezenta o tara membra a UE, avand la dispozitie doua minute (120 de secunde) pentru a prezenta celorlalti participanti tara ce i-a fost atribuita.
Pentru fiecare echipa incrisa in concurs ramane la latitudinea ei de a-si prezenta tara atribuita asa cum considera, avand totala libertate de creatie (eseu, poem, compunere, sceneta teatru, material audio-video, macheta, pictura, desen etc sau o combinatie a acestora, cu participarea si implicarea tuturor membrilor echipei).
Prezenta profesorului consultant nu este strict necesara, ci doar cea a profesorului coordonator.
Fiecare echipa scolara isi poate stabili o anumita strategie pentru a reprezenta cat mai bine tara atribuita.
Jurizarea va fi realizata chiar de echipele participante, fiecare echipa punctand doar celelalte echipe din concurs, tinand cont de modul de comunicare al informatiilor si luand in calcul valorile europene.
Vor fi acordate 1 premiu III, 1 premiu II, 1 premiu I si 1 Premiu de Excelenta unitatilor de invatamant care vor intruni cel mai mare punctaj.

Premiile vor consta in pachete de carti, rechizite si materiale informative europene.

Participantii se pot informa si documenta la Biblioteca Judeteana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *