investi in iasi tel aviv 2014Ieri, 10 iunie, a fost inaugurat Proiectul „Invest in Iasi”, cel mai mare proiect de promovare a Iasului pe care o administratie ieseana l-a organizat dupa Revolutie in randul oamenilor de afaceri din afara tarii. Evenimentul, organizat de catre Consiliul Judetean Iasi, a avut loc la sediul Manufacturers Association of Israel din Tel Aviv – Israel. „Faptul ca cele mai importante trei curse aeriene directe de pe Aeropotul International Iasi sunt cele spre Tel Aviv, Viena si Londra reprezinta un avantaj enorm care ne poate ajuta sa punem Judetul Iasi pe harta investitorilor din aceste centre economice. Am ales ca Tel Aviv sa fie primul mare centru economic din aceasta suita de evenimente de promovare a Iasului pentru ca legatura dintre Romania si Israel, iar in particular – dintre Iasi si poporul evreu – este una istorica, fundamentala, de traditie. Continuarea si intarirea ei nu este doar un semn pentru a marca recunostinta pe care eu o port comunitatii evreiesti, ci mai ales a celor mai importante lucruri care ne leaga. Este adevarat, mai mult in trecut si mai putin in prezent. De aceea, imi doresc ca partenerii din Israel sa fie de astazi un pilon important al drumului dintre trecut si viitor. Cred cu tarie ca partenerii israelieni vor aprecia eforturile pe care noi le facem de cativa ani si vor veni alaturi de noi pentru a investi in Iasi, un judet care deja a devenit mai relevant pe harta investitorilor datorita actiunilor pe care le-am initiat in ultimii doi ani. Am transmis un mesaj de incredere pentru oamenii de afaceri prezenti, subliind faptul ca demersul nostru de a atrage investitii si de a intari colaborarea dintre mediul privat si public intre noi este unul extrem de onest si ca eu personal voi face tot ce imi sta in putere pentru a-i sprijini pe cei care vin sa investeasca in Iasi”, a declarat dl. Cristian ADOMNITEI, Presedintele Consiliului Judetean Iasi.

In cadrul evenimentului, domnia sa a facut o prezentare a oportunitatilor si atuurilor pe care Iasul le ofera mediului de afaceri, incepand cu modernizarea Aeroportului, constructia primului parc industrial din regiunea Moldovei, investitiile majore care vor fi realizate pentru reabilitarea infrastructurii de drumuri dupa ce Uniunea Europeana va deconta banii pentru lucrarile de la Aeroport, atitudinea pro-business a Consiliului Judetean, Centrul de Transport Intermodal, faptul ca in Iasi exista forta de munca foarte bine calificata si ieftina etc.

La eveniment au participat personalitati importante din mediul de universitar, din mediul privat, din administratia publica si din partea Guvernului israelian. Cuvinte frumoase si dorinta de colaborare au exprimat dl. Eli LEV, Directorul Departamentului European din cadrul Ministerului de Afaceri Externe din Israel, dl. Aron SHAI, Rectorul Universitatii din Tel Aviv, Excelenta Sa dna. Andreea PASTARNAC, Ambasadorul Romaniei in Israel, dna. Colette AVITAL Presedintele Camerei de Comert si Industrie Romania-Israel.

Din partea delegatiei iesene au mai luat cuvantul Ion GIURMA, Rectorul Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi, dl. Vasile VINTU, Rectorul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad”, dna. Patricia FITERMAN, Directorul Fiterman Pharma, dl. Adrian BREZULIANU, Presedintele Clusterului Euronest, singurul cluster inovativ de IT&C din regiunea Moldovei. In partea a doua a evenimetului au facut prezentari membri ai Clusterului Regional Inovatic IT&C HUB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *