cristian adomnitei forum economicIn perioada 2-4 Septembrie 2014, Cristian Adomnitei, Presedintele Consiliului Judetean Iasi, va participa la cea de-a 24 editie a Forumului Economic care va avea loc la Krynica-Zdroj din Polonia. Forumul economic este cel mai mare eveniment politic si economic de acest tip din Europa de Est si unul dintre cele mai prestigioase din lume. Sunt invitati peste 2500 de personalitati din Europa, Asia, America si Tarile din Orientul Mijlociu, incepand de la sefi de stat, sefi de guverne, ministri, reprezentati ai administratiei locale, oameni de afaceri sau reprezentanti de seama ai societatii civile. Vor fi dezbatute teme ce tin de macroeconomie, afaceri si management, politici internationale, securitate internationala, administratie publica, societate civila, politici de sanatate, reforme institutionale etc.

Printre invitati se numara Donald Tusk, prim-ministrul Poloniei si Presedintele desemnat al Consiliului European, Mario Monti, prim-ministrul al Italiei in perioada 2011-2013, Robert Fico, prim-ministrul Slovaciei, prim-ministrul Letoniei sau Victor Iuscenko, presedintele Ucrainei in perioada 2005-2010.

Cristian Adomnitei va fi intervenient in cadrul unui panel pe teme de administratie publica unde va face o prezentare a proiectului de modernizare a Aeroportului International si speaker la un panel unde se va discuta despre potentialul cooperarii intre mediul universitar, mediul de afaceri, societatea civila si administratia locala.

Este prima data cand Iasul este reprezentat la cel mai important forum din Europa Centrala si de Est. Voi face o prezentare a proiectului modernizarii Aeroportului International Iasi, avand in vedere ca finalizarea acestuia in 12 luni, cu un an mai devreme decat termenul de executie contractat, este un exemplu de management al investitiilor din bani publici. Totodata, voi avea o interventie in cadrul unui panel unde voi vorbi despre initiativele Consiliului Judetean Iasi pentru aducerea impreuna a energiilor din administratia publica, mediul universitar, mediul de afaceri si societatea civila, a declarat Cristian Adomnitei, Presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *