Muzeul Literaturii Romane Iasi gazduieste in galeriile de arta „Pod-Pogor” expozitia lui Cristian Badilita, „Poeme pentru pasari si extraterestri”, inspirata din teologie, arta plastica si realitatea inconjuratoare, organizata in jurul ideii ca textul poetic poate imbraca diferite forme.

Afis.expozitie..Cristian.Badilita

Cristian.BadilitaCristian Badilita este un cunoscut istoric, doctor al Universitatii Paris IV-Sorbonne, autor a peste patruzeci de volume de studii, eseuri si poeme, coordonator al fundamentalei traduceri a Septuagintei. Referitor la expozitia din Iasi, Cristian Badilita declara: „Iasiul nu putea lipsi din circuitul expozitiei „Poeme pentru pasari si extraterestri”. Expozitia este una de… poezie. Nu iau painea de la gura pictorilor, ci incerc sa aduc o farama de cozonac la gura poetilor. Iar daca la Iasi nu sunt poeti, atunci unde sunt? Expozitia este una modulabila, in functie de inspiratie, de capriciile personale, de starea vremii, dar si de public.”.

Despre lucrarile expuse, criticul Alex Stefanescu scrie: „Cu inventivitatea lui inepuizabila, C. Badilita mereu ne ia prin surprindere. Sirurile de cuvinte, scrise in culori aprinse, desprinse parca din tablourile lui Chagall, devin contururi de frunze, de melci, de vehicule sau de himere. Iti vine greu, dupa vizitarea acestei expozitii, sa te mai intorci in lumea prozaica de afara.”

Vernisajul expozitiei va avea loc marti, 26 noiembrie, incepand cu ora 19:00, iar deschiderea va fi realizata de cunoscutul colectionar de arta iesean, dr. Hortensiu Aldea. Evenimentul va continua cu o scurta conferinta pornind de la tema expozitiei, „Semnificatiile si originea Craciunului”, sustinuta de Cristian Badilita.

„Poeme pentru pasari si extraterestri” este o expozitie cu vanzare si poate fi vizitata in perioada 26 noiembrie – 31 decembrie (marti-duminica, interval orar: 10:00-17:00).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *