Am devenit din ce in ce mai preocupati de ideea de a manca mai sanatos si cu toate acestea e destul de greu sa luam de fiecare data decizia potrivita in ceea ce priveste calitatea produsului cumparat. Sanatatea noastra are de suferit daca mancam alimente falsificate, pline de E-uri, ce nu fac altceva decat sa dauneze starii noastre de bine.

 Cu totii stim cat de importanta este mierea de albine pentru organismul nostru, fapt pentru care o si consumam frecvent. Totusi, calitatile mierii naturale nici nu se compara cu cele din mierea falsificata. De fapt, putem spune ca cea contrafacuta nu ne aduce aproape deloc beneficii si o consumam doar pentru gustul sau placut, nicidecum pentru proprietati. Cu toate acestea, specialistii de la Apis Donau au hotarat sa imparta si cu noi o serie de informatii esentiale, ce ne vor ajuta sa deosebim mult mai usor mierea de albine naturala de cea falsificata.

Cu toate ca o simpla analiza la un laborator ar putea solutiona rapid aceasta problema, noi, oamenii de rand, ne dorim sa rezolvam aceasta problema mult mai usor, fara sa prelungim acest proces de depistare. Iata care sunt aspectele ce ne vor ajuta sa deosebim mierea naturala de cea falsificata:

  • Ambalajul si eticheta – este foarte important ca ambalajul sa fie unul perfect curat si igienic. Daca observi ca borcanul prezinta tot felul de impuritati si particule de praf, mai indicat este sa nu il achizitionezi. De asemenea, eticheta trebuie sa prezinte informatii utile cu privire la tipul de miere, conditiile in care trebuie pastrata, cantitatea, perioada de valabilitate, dar si datele de contact ale stupinei unde a fost produsa.
  • Culoarea – cu totii stim ca in functie de tipul mierii de albine, rezulta si o culoare specifica. De exemplu, cea de salcam este aproape incolora, iar cea de mana este extrem de inchisa la culoare.
  • Densitatea – cu toate ca aceasta se masoara eficient cu ajutorul unui refractometru, noi, oamenii de rand ne putem da seama de densitatea mierii si altfel. Rastoarna borcanul bine inchis si observa miscarea bulei de aer. Daca aceasta se ridica greu la suprafata, inseamna ca densitatea este foarte buna. Daca insa aceasta nici macar nu exista din cauza faptului ca borcanul e prea plin, inseamna ca falsificatorii au incercat acest truc prin care sa pacaleasca lumea.
  • Cristalizarea mierii – mierea de albine care este naturala se cristalizeaza la un moment dat. Totusi, se pare ca cea de salcam dureaza mai mult; de altfel, asta ii si convinge pe apicultori sa vanda acest produs la un pret usor mai piperat. Cu toate acestea, chiar daca, de exemplu, mierea de rapita se cristalizeaza cel mai repede, aceasta isi pastreaza in totalitate proprietatile si in aceasta stare.

Asadar, atunci cand pornesti la cumparaturi, indicat este sa analizezi bine produsul, iar mai apoi sa il achizitionezi. Daca iti doresti un comerciant de incredere, Apis Donau reprezinta un bun exemplu. Pe langa faptul ca apicultorii specializati de aici au proprii stupi de albine pe care ii ingrijesc atent, ofera spre comercializare mierea realizata eficient si sanatos de acestea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *