Cum sa redevii copil?

Posted on

crazy mustang minicplipTrezeste-te, mergi la munca, fa cumparaturi, plateste facturi, deschide televizorul doar ca sa adormi cu ceva zgomote in fundal si, de dimineata, ia-o de la capat! Suna cunoscut, face parte din rutina celor mai multi dintre noi sau a cunoscutilor nostri. Cand suntem mici ni se pare „fain” sa crestem, sa fim mari, sa avem responsabilitati, sa fim credibili si sa ne bage lumea in seama. Si oricat ne-ar explica parintii si cei mai in varsta ca noi ca cel mai bine este sa avem rabdare, ca oricum vom creste si ne vom satura de anumite lucruri, noua tot ni se pare incitant sa nu mai fim privit drept copii. Si ajungem„oameni mari”, cu job si responsabilitati si ne dorim sa putem da timpul inapoi. Si nu putem, oricat ne-am stradui. Sau putem?

Cred ca cel mai simplu ar fi sa ne deconectam putin de la tot ce ne streseaza. Nu ne puteam lua un concediu pe perioada nedeterminata si sa neglijam aspectele de care ne-am saturat, dar putem face ceva mult mai simplu. Important nu e durata, ci intensitate si trairea. Cum altfel sa te simti copil daca nu jucandu-te? Nu ar da bine daca am iesi in fata blocului si am juca baba oarba sa de-a v-ati ascunsea cu altii de varsta noastra (probabil s-ar intampla ceva ce ne-am dori: am avea parte de un concediu nesfarsit, dar ar fi in salonul unui spital de psihiatrie). Dar am putea deschide calculatorul sa butonam si sa jucam jocuri cu camioane mari, sa conducem cate un monster truck prin toate gropile si pe toate dealurile virtuale, sa fim soferii unei masini de pompieri, sa… sa… sunt atatea posibilitati incat nici nu le pot enumera.

Fiecare dupa placerea lui.

Fiecare poate scoate la iveala copilul din sine si poate lasa deoparte toate grijile, macar si pentru cateva zeci de minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *