sedinta cursa iasi tel avivIncepand din acest an, de la sfarsitul lunii martie, de pe aeroportul din Iasi va pleca avion – cursa directa spre Tel-Aviv (Israel). Cursa va fi operata de doua ori pe saptamana, lunea si joia, de catre compania Tarom. Anuntul a fost facut astazi, de Presedintele Consiliului Judetean Iasi, dl. Cristian ADOMNITEI. „Pana in iunie 2012, Iasul nu avea decat o singura cursa externa directa, cea spre Viena. Daca in urma cu doi ani nu contam pe harta aerogarilor din Romania, astazi Iasul e privit in toate publicatiile de specialitate drept aeroportul cu cea mai spectaculoasa dezvoltare. Suntem pe locul I in Moldova. Incepem sa contam la nivel national, Aeroportul Iasi fiind cel mai important hub al Tarom, dupa Bucuresti. In prezent avem cinci curse externe directe, regulate, iar, astazi, cu mare bucurie ii anunt pe toti cei care traiesc in Moldova ca discutiile noastre de peste un an pentru introducerea unei rute aeriene foarte importante s-au incheiat. Incepand cu 31 martie de pe Aeroportul Iasi se va opera in premiera o cursa aeriana catre Tel Aviv. Sunt foarte multi dintre concetatenii nostri care vor sa ajunga in Tara Sfanta pentru turismul religios, dar Tel-Aviv este si o foarte importanta capitala economica a lumii”, a declarat dl. Cristian ADOMNITEI. Domnia sa a adaugat ca de la sfarsitul saptamanii trecute santierul de la Aeroport a fost redeschis, pana in prezent fiind finalizate 30% din lucrarile la noua pista.

Dl. Marius BODEA, Presedintele Consiliului de Administratie al Aeroportului Iasi, a oferit cateva detalii si despre cursele care vor fi introduse in curand. „ In acest moment, spre Israel nu exista nicio conexiune din Moldova, de aceea noua ruta aeriana se adreseaza intregii regiuni, adica peste 4 milioane de persoane. In acest an vom mai anunta cel putin o cursa externa directa catre o destinatie din Europa si negociem deschiderea, odata cu finalizarea pistei, a altor curse directe. Ma refer aici la Paris, Amsterdam, Bruxelles, Istanbul, o cursa spre Spania si, obligatoriu, o ruta spre Germania, mai exact Frankfurt, Munchen sau Koln”, a afirmat dl. Marius BODEA.

Domnia sa a adaugat ca, in premiera, Aeroportul Iasi va participa in perioada 6-8 aprilie la un targ international de rute. Evenimentul, intitulat Routes Europe, se va desfasura in Marsilia, Franta.

In prezent, pe Aeroportul Iasi sunt operate curse aeriene regulate din si spre Bucuresti, Londra, Roma, Torino si Bologna (toate cinci operate de compania TAROM) si Viena (operata de compania Austrian Airlines). In anul 2013, Aeroportul Iasi a avut o crestere cu 33% a numarului de pasageri (un total de 231.000 persoane), fapt datorat introducerii noilor curse externe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *