Daca am avea posibilitatea sa controlam timpul si sa il manipulam in functie de nevoile noastre, cred ca ar fi cea mai mare descoperire din istorie. Imagineaza-ti cum ar fi sa iti te intorci in trecut, intr-un anume moment important din viata ta, si sa iei deciziile care crezi ca se potrivesc mai bine. Nu stiu, sa ai 30 de ani si sa iti dai seama ca viata ta ar fi fost altfel deca ai fi urmat alt liceu sau alt profil in cadrul liceului. Sau sa ai 40 de ani si, pe baza experientei acumulate, sa te intorci la 18 ani si sa hotarasti sa te inscrii la alta facultate sau sa pleci din tara. Sau cate si mai cate. Uneori ma gandesc ca daca s-ar putea realiza asta as face cateva schimbari importante in viata mea. In primul rand, la liceu, as fi urmat profilul real, nu uman. In al doilea rand, la facultate, m-as fi orientat catre ceva care sa imi foloseasca mai mult in viata. Sunt multumit de cum decurge viata mea, dar oricand sunt binevenite cateva ajustari. Acum sunt constient ca sunt cateva domenii care nu voi pieri niciodata. Sunt cele care raspund la marile nevoi ale oamenilor. Dintotdeauna, una din marile nevoie a fost legata de hrana. Hrana este cea care l-a facut pe om biped, hrana este cea care l-a facut sa se dezvolte in directia actuala, departandu-se de primatele stravechi. Nevoia de hrana l-a transformat din nomad in sedentar. Tuturor ne place sa mancam; multora ne place sa gatim, dar prea putini sunt cei care lucreaza acolo la sursa, de unde provine hrana noastra.

Cand eram mic priveam altfel lucrurile. Acum m-as ocupa de agricultura. Nu toata lumea trebuie sa fie din tagma inginerilor si a medicilor sau avocatilor. Cineva trebuie sa mai lucreze pamantul, sa creasca animale. Rafturile supermaket-urilor nu se umplu cu iluzii, ci cu produse.

Daca as avea casa la tara si ceva pamant, dar si niste bani (la o adica daca am casa si pamantul, banii ii pot obtine printr-un imprumut bancar sau prin niste fonduri europene sau de coeziune), m-as uita peste date de contact hortifarm.ro si peste oferta lor si as incepe sa imi achizitionez de la seminte profesionale pentru legume, la sisteme de irigatii, pana la tot felul de accesorii si utiljae agricole, pe scurt, tot ceea ce mi-ar trebuie pentru a pune pe picioare o microferma.  As renunta la job-urile din domeniul cartilor si online-ului si m-as dedica agriculturii si cresterii animalelor, facand din ocupatiile actuale niste pasiuni cu care sa ma delectez in timpul liber.

Porbabil mi-ar placea aceasta reconversie profesionala. Dar cu siguranta m-as simti util. Nu ca grana sufletului nu ar fi destul, dar pe stomacul gol parca nu merge citita o carte.

Sursa foto: www.fabricadecarne.ro

Sursa foto: www.fabricadecarne.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *