Dansul. Elixirul tineretii

Posted on

elixirul tineretiiUneori, cand ma simt foarte bine, incep sa cant si sa dansez. Mi se intampla asta si la munca. Nu va imaginati acum ca fac pasi de vals si ca ma cred pe scena unui mare concert; mai bine-zis, fredonez ceva si ma misc putin mai tandru. E un semn de veselie. Pentru ca dansul nu reprezinta doar simple miscari. Dansul este arta. Eu nu reusesc sa fac arta din dans nici cand sunt intr-un loc unde se danseaza.  Sunt un amator. Dansul adevarat se invata de la profesionisti. Cum sunt cei de la Latino Time. In orice caz, dansul fie cel de placere, stangaci (asa cum il practic eu), fie cel spectaculos, cu pasi invatati si miscari atente, te ajuta sa nu imbatranesti. Dansul este elixirul tineretii. Nu va luati dupa capul celor care spun ca gin seng-ul este elixirul tineretii. Voia buna si gandirea pozitiva sunt cele doua elemente care te ajuta sa te pastrezi tanar.

De ce sa dansam?

Ce aflam de la profesionisti despre dans si motivele pentru care ar trebui sa il practicam? Latino Time ne da 10 motive pentru  care sa practicam dansul

  1. Va ajuta la coordonarea miscarilor si va dezvolta echilibrul.
  2. Dansul , facut cu regularitate va imbunatateste sanatatea in multe feluri, prevenind bolile de inima si tensiunea ridicata.
  3. Va dezvolta vigoarea si forta si in plus ajuta la slabire.
  4. Va pastreaza flexibilitatea.
  5. Puteti invata multe despre corpul dumneavoastra.
  6. Veti cunoaste multe persoane si veti afla multe despre dans si despre cultura in general.
  7. Va veti imbunatati capacitatile de comunicare si va veti dezvolta capacitatea de lucru in echipa.
  8. Este un mod diferit de a va exersa creierul.
  9. Dansul este un mijloc prin care veti cunoaste si alte forme ale artei, ca drama si muzica.
  10. Si ultimul,dar nu cel din urma – pentru ca este distractiv.

Oscar Wilde, in “Potretul lui Dorian Gray”, spune, la un moment dat ca vrea sa moara tanar, dar cat mai tarziu cu putina. Cred ca acesta este visul tuturor. Sa nu imbatranim, sa nu ajungem in situatia in care corpul nostru nu mai corespunde sufletului nostru. Sa nu ajungem sa ne simtim inutili. Secretul tineretii vesnice este unul dintre cele mai discutate subiecte in literatura. Asa s-a nascut mitul lui Faust care isi da sufletul pentru a nu mai imbatrani. Nu trebuie sa ajungem pana in punctul in care ne vindem sufletul. Tocmai sufletul este cel care ne da tineretea. Parafraandu-l pe Kogalniceau: “Dansati baieti, orice, numai dansati” – si asa veti ramane tineri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *