conferinta david crystal universitatea cuza iasiUniversitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Departamentul de Engleza, in colaborare cu British Council, au placerea si onoarea de a va invita sa luati parte la Conferinta “A Book of Many Colours”, sustinuta de prof. David CRYSTAL din Marea Britanie.

Evenimentul va avea loc marti, 16 aprilie 2013, la ora 16.00, in Aula Magna “Mihai Eminescu”.

Renumele lui David CRYSTAL se datoreaza in principal cercetarilor sale in domenii precum fonetica, stilistica si aplicatii ale lingvisticii in cadrul religiei, educatiei si medicinei, mai ales prin dezvoltarea unei game de tehnici ce permit stabilirea profilului in scopul diagnosticarii si terapiei.

Membru al Academiei Britanice, David CRYSTAL este cunoscut ca lingvist, poet, dramaturg, om de televiziune si radio, in prezent fiind profesor consultant la Universitatea din Bangor, tara Galilor. Printre cele peste 100 de volume semnate in calitate de autor, co-autor si editor se numara: Cambridge Encyclopedia of Language (1987, 1997, 2010), The Stories of English (2004), Txtng: The_Gr8_Db8 (2008) sau autobiografia Just a Phrase I’m Going Through: My Life in
Language, (2009).

In calitate de expert in evolutia limbii engleze, David CRYSTAL a instruit actorii teatrului Shakespeare’s Globe in perfectarea Pronuntiei Originale, sub care s-au jucat piesele Troilus si Cresida, respectiv Romeo si Julieta.

in prezent, David CRYSTAL este Presedinte al Asociatiei Internationale a Profesorilor de Engleza ca Limba Straina (IATEFL), Presedinte al Asociatiei pentru invatarea Limbilor (ALL), Presedinte al Asociatiei Nationale pentru Alfabetizare din Marea Britanie si vice-presedinte onorific al Colegiului Regal de Logopedie, al Institutului de Lingvistica si Societatii Redactorilor si Corectorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *