camera video supraveghere trafic

FOTO: www.masini.ro

Ne ingrozim cateodata de, vorba aceea, „Stirile de la ora 5”. Aproape ca nu este zi in care, daca deschidem televizorul sau intram pe un site de stiri, in care sa aflam ca pe soselele din Romania a avut loc un accident infiorator.  Cele mai multe accidente mortale se petrec in preajma sarbatorilor (cand multi romani urca la volan dupa ce au servit cateva pahare cu familia si pleca grabiti spre casa sau spre alte rude) sau in perioada verii, cand multi romani plecati in strainatate in cautarea unui trai mai bun, se intorc sa isi petreaca concediul de vara in Romania. Exista si multe accidente cauzate de teribilismul soferilor, cand tineri care nici nu au terminat liceul, dar pentru ca au fost cuminiti si si-au luat permisul, primesc cadou un bolid auto.

Multe dintre accidente au ajuns sa fie mediatizate dupa ce au fost surprinse cu ajutorul unor camere video supraveghere trafic montate  de soferii prudenti. Partea pe care o consider buna la acest gest, de a-ti monta o camera de supraveghere video al traficului mi se pare a fi impactul pe care il produce asupra celor ce vizioneaza inregistrarile. Dupa ce vezi pe internet sau la televizor cum o masina este distrusa si oamenii din ea isi pierd viata din cauza unei depasiri neinspirate, parca iti vine sa casti de doua ori ochii atunci cand esti in trafic.  O clipa de neatentie la volan este unica: in cele mai multe cazuri se sfarseste tragic si nu mai are cine sa o repete.

Desi exista o multime de campanii pentru atentie si responsabilitate in trafic, impactul lor este doar de moment, iar accidentele continua sa aibe loc, ba chiar mai multe si mai grave pe an ce trece (sa amintesc accidentul de la Scanteia, din anul 2009, cand 14 persoane au murit dupa ce microbuzul in care se aflau a fost spulberat de un tren din cauza netentiei soferului la semnalele luminoase de la trecerea de nivel peste calea ferata?)

Sunt si oameni, precum cei de la Informatii-pretioase.ro care incerca sa dea o mana de ajutor despre cum sa iti alegi masina sau iti dau sfaturi pentru a-ti alege dealer-ul, reprezentanta sau piesele necesare, astfel incat sa nu ajungi in situatia sa fii la volan si masina sa nu mai reactioneze comenzilor si sa fii pasibil de un accident rutier. In afara de asta, exista multe  site-uri in care sunt expuse povestile si sfaturile celor care au avut probleme din cauza masinilor sau a altor soferi din trafic (pe sosea tu poti fi un sofer bun si atent, dar daca altul este neatent, poti pati ceva fara sa ai vreo vina).

Mai exista si site-urile de video sharing, unde oamenii care au montate pe bord camere de supraveghere a traficului, posteaza cu regularitate diferite accidente sau manevre ale marlanilor din trafic, astfel incat sa stii si de cine sa te feresti cand esti la volan.

Una peste alta, o camera montata in masina, poate ajuta o persoana sa nu cada victima accidentelor rutiere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *