Dermatita la copii

Posted on

Cand in viata unui cuplu apar copiii inseamna ca acel cuplu a trecut la un alt nivel si la o alta faza, atat din relatia, cat si din viata cuplului respectiv. Pentru mine , a avea un copil inseamna ca ai trecut la nivelul in care lasi egoismul si egocentrismul deoparte, ca esti  pregatit sa iti proiectezi atentia si toata puterea asupra altcuiva (asupra copilului).

Viata de parinte poate fi o viata frumoasa, dar asta nu inseamna ca este si o viata lipsita de griji si de stres. Exista o multime de boli ce afecteaza copiii, dar asta nu inseamna ca ele nu pot fi si tratate, mai ales ca unele dintre boli sunt specifice doar copiilor si, cu putina atentie si pasiune, pot trece destul de usor. Una dintre bolile care iti pot da batai de cap tie si care sa creeze disconfort copilului este dermatita. Dumitru Balan si dr. Ingrid Balan au scris si publicat cartea „Vindeca natural dermatita atopica, alergiile si intolerantele alimentare ale copilului tau”, una dintre lucrarile de referinta din care afli cum poti trata dermatita la copii. Cartea dezbate pe larg peste 50 de subiecte de interes pentru parintii ai caror copii sufera de dermatita atopica (eczema), astm bronsiv, rinita alergica, intolerante alimentare, afectiuni digestive sau alte probleme de sanatate.

Autorii, parinti ai unui baietel, recunosc ca au reusit vindecarea sensibilitatilor copilului prin administrarea unui protocl naturopat, solutionand, in cele din urma, simptomatoglia complexa a unor afectiuni precum dermatia atopica, alergiile sau intolerantele alimentare. Dermatita atopica mai poarta denumirea de eczema si este o afectiune cronica de lunga durata care afecteaza pielea si se manifesta in copilaria timpurie. Este, practica, o inflamare a pielii si poate fi cauzata atat de predispozitia genetica, dar mai ales de anumite reactii sau alergii (printre care si asmtul si rinita alergica).

Dermatita atopica este foarte frecenta la sugari, iar la multi copii boala intra in remisie si boala poate reveni atunci cand copiii mai cresc. De retinut este faptul ca dermatita atopica nu este contagioasa. Ar trebui retinut faptul ca jumatate dintre copiii cu dermatita atopica dezvolta, fie rinita, fie astm bronsic, de aceea nu este o boala care poate fi trecuta usor cu vederea, mergand pe ideea ca este doar o boala specifica celor mici.

Dar despre cauzele care stau la originea declansarii dermatitei atopce, cercetarile stiintifice  despre tratarea ei cu produse naturiste, recomandarile in privinta selectarii unor parteneri comerciali de incredere care pot furniza alimente biologice si suplimente nutritionale de calitate si multe alte subiecte, puteti citi in cartea pe care am recomandat-o mai sus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *