Despre problemele dentare si rezolvarea lor

Posted on

Sanatatea, tind sa cred, este cel mai pretios dar pe care il primim la nastere. Spre deosebire de celelalte daruri pe care le primim sau dobandim de-a lungul vietii, sanatatea este singurul pe care daca ni-l stricam nu il putem inlocui. Nu degeaba parintii sau cei mai in varsta ca noi ne spun ca intotdeauna preventia este mai buna decat tratarea unei boli.

Luam exemplul dintilor, unde ingrijirea lor o deprindem in primii ani de viata (cei „7 ani de-acasa”). „Nu manca atat de multe dulciuri!”, „nu uita sa te speli pe dinti inainte de culcare”, „te-ai spalat pe dinti cand te-ai trezit?” sunt doar cateva intrebari si sfaturi pe care le primesc copiii de la parinti. Cand esti copil ti se par neimportante aceste lucruri, de parca parintii ne-ar vrea vreodata raul, nu binele. Dar se intampla sa si iesi din copilarie, sa devii adolescent, sa ai un stil de viata mai haotic, moment ce culmineaza cu plecatul de acasa / mersul la facultate. Cam tot atunci incep si primele probleme. Intr-o seara iti dai seama ca nu poti dormi din cauza unei dureri de masea. In alta zi observi o carie. Dupa un timp iti dai seama ca in loc de masea ti-a ramas doar un colt tocit si dureros. A cui e vina? O fi propria vina pentru ca ai neglijat sfaturile parintilor? Cam da! Ai avut un bun (adica dintii sanatosi) si nu ai avut grija de el (nu ti-ai ingrijit dintii). Costurile cu igiena dentara sunt reduse in comparatie cu alte cheltuieli pe care le facem zilnic. Nu in fiecare zi trebuie sa iti cumperi o periuta de dinti, la fel cum pasta de dinti nu se termina dupa 2-3 utilizari. Nici cate un consult si o detractare periodica nu reprezinta o paguba materiala. Dar tratamentele costa.

Si ce facem noi cand ne dam seama ca ne-am neglijat sanatatea si avem probleme? Incercam sa o tratam. Deseori o carie netratata la timp se agraveaza si nu mai poate fi tratata. De obicei se recurge la o extractie. Dar noi stim cat de important este zambetul, mai ales cand e vorba de relatiile interumane. De aceea cel mai indicat este sa apelam la un implant dentar. Cauti un cabinet de implantologie dentara in bucuresti , verifici serviciile si preturile si apoi iti dai seama ca aceasta este singura solutie: un surub de titan plasat prin tehnici speciale la nivelul osului pentru a inlocui dintele lipsa de pe arcada. Lucrarea  nu este scumpa, dar se face in timp. O terapie cu implanturi dureaza, de obicei, in jur de 3-9 luni, in functie de mai multi factori.Abia la finalul acestei perioade implantul este acoperit cu un bont de vindecare si o coroana provizorie care are rolul de a conforma gingia si de a favoriza protezarea definitiva ulterioara.

Solutii exista pentru orice problema. Dar uneori uitam ca cel mai bine este sa fim preventivi, sa incercam sa ne ferim de probleme, decat sa le tratam si sa le cautam rezolvarea.

Si nu inteleg un lucru: de unde fobia fata de cabinetele de stomatologie / implantologie dentara? Adica de unde frica omului de locurile care ne ajuta sa scapam de probleme? Hmm… E ca si cum ti-ar fi frica de fericire, de ceea ce te face sa te simti bine si sa ai o viata mai frumoasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *