Despre tinuta de la nunti

Posted on

Vara e pe sfarsite si aproape ca asta pot spune si despre evenimentele la care esti obligat sa mergi. Weekend-ul trecut tocmai ce am fost la ultima nunta pe vara aceasta si, pana la Craciun, nu mai am decat un singur eveniment la care va trebui sa merg. Daca nu se intampla ceva neprevazut, taierea motului a unei nepotele va fi ultimul eveniment care presupune stres, cheltuiala, drumuri lungi si oboseala. Bineinteles, nu exclud placerea pentru ca, pana la urma acesta este ingredientul minune fara de care am lipsi la nunti, botezuri si alte astfel de petreceri.

Ultimele doua nunti la care am fost au fost total diferite. Acum o luna am avut nunta in Botosani, in weekend am fost la o nunta in Sibiu. Nunta de Botosani a fost de noapte, cea din Sibiu a fost de zi. Pana sa ajung sa compar cele doua nunti, am avut niste idei preconcepute despre cum se imbraca oamenii la evenimente, in functie de zona tarii.M-am inselat, nu exista absolut nicio diferenta. Bine, in iulie a fost mai cald, iar oamenii erau ceva mai dezbracati, pe cand weekend-ul trecut a fost ceva mai rece, a si plouat toata ziua, dar mai este si diferenta de clima Sibiu (munte) – Botosani (dealuri), astfel la ca la ultima nunta au fost oamenii ceva mai imbracati si cred ca am zarit oameni, atat barbati, cat si femei, care s-au inspirat din diverse colectii de toamna de sacouri.

Tot in ceea ce priveste tinuta, nu conteaza media de varsta a participantilor, statutul social si nimic altceva: oamenii se imbraca dupa bunul plac si, intr-o mai mica masura, dupa buget. Pentru ca sunt persoane care chiar daca nu au o situatie financiara stralucita, nu ezita sa rupa de la gura pentru a pune pe ei o haina buna. La fel cum am vazut ingineri care castiga mult peste medi si erau imbracati intr-un blug sport, pantofi, camasa si sacou.

Daca trebuie sa mergi la un eveniment de tipul acesta si ai impresia ca ceva nu iti sta bine, fie parul, fie rochia, fie sacoul, fie ceasul nu se asorteaza cu nu-stiu-ce sau poseta nu e potrivita tinutei, nu te stresa prea mult. Din doua motive:

1. Intotdeauna este cineva care arata mai rau ca tine sau care nu stie sa potriveasca tinutele si aceesoriile

2. Nu tu trebuie sa fii in centrul atentiei, ci mirii.

Ma gandesc ca pe viitor sa scriu cateva postari de tip ghid: „Cum sa nu te imbraci la nunta”, „Ce sa nu le spui mirilor”, „7 gesturi pe care le poti face pentru a ruina o nunta fara sa stii”. Pana atunci, toate bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *