Despre viata sanatoasa

Posted on

Sanatatea, asemeni multor altor bunuri de pret pe care le avem, o apreciem la adevarata valoare abia atunci cand incepe sa ne lipseasca. Este usor sa ai 20 de ani, sa ti se pare ca ai toata lumea la picioare, sa ai putere si sa simti ca nimic nu te poate atinge si ca esti nemuritor. Doar ca lucrurile nu stau chiar asa. Poate de aceea se vorbeste despre intelepciunea proverbiala a batranilor, ei sunt trecuti prin viata si, trecand prin greutati si experiente, ei stiu ca nu sunt nici de neatins si nici nemuritori.

Lucrurile nu sunt atat de negative si de grave pe care s-ar putea deduce din primul paragraf al acestui articol. Facute cu cap, lucrurile pot fi avantajoase noua. Chiar daca nu poti ramane la nesfarsit tanar, poti incerca sa ramai cu suflet si gandire tanara cat mai mult. Ducand o viata sanatoase nu devii nemuritor, dar poti percepe altfel trecerea timpului. Citind articolele de pe blogul celor de la vitamix.ro prinzi curaj si descoperi ca nu este atat de greu sa duci o viata sanatoasa. Important este sa dai atentie coprului si sanatatii tale pentru ca este mult mai usor sa previi ceva decat sa tratezi efectele nepasarii.

Stilul de viata sanatos ori il ai, ori iti lipseste. Nu poti fi adeptul miscarii si al mancarurilor de tip fast food in acelasi timp, la fel cum ar trebui sa stii ca fresh-ul de fructe baut dimineta in loc de cafea nu isi poate face efectul daca seara ieri cu prietenii la bere. Viata sanatoasa inseamna echilibru. Plecand de la echilibrul psihic poti ajunge sa iti impui un echilibru hormonal si o viata echilibrata.

Se apropie vara si anotimpul este cunoscut pentru nevoie de lichide pe care ti-o cere organismul. Am subliniat si mai sus ca berea nu este o metoda sanatoasa de a-ti hidrata organismul. Asa cum nici bauturile carbogazoase nu sunt solutia. Si ce ramane atunci? Hmmm… Sa nu cadem in capcana sucurilor dietetice, desi, daca intri intr-un supermarket bauturile dietetice isi vor face cu ochiul mai mult decat sticla de apa. Sa nu uitam ca apa ramane sfanta si nu este lichid mai indicat pentru hidratarea organismului. Desi citesti pe eticheta unui suc dietetic ca nu contine zahar, vei descoperi ca ea contine indulcitori. Partea proasta cu acesti indulcitori artificiali este ca sunt nocivi organismului si, culmea, pot cauza diabetul. Asta pentru ca indulcitorii artificiali sunt de 600 de ori mai dulci decat zaharul.

Viata sanatoasa nu inseamna doar sa ai grija ce consumi, de la bauturi la mancare sau cata miscare faci. Viata sanatoasa inseamna si un pisihic sanatos. Se stie despre predispozitia spre ingrasare a persoanelor care trec printr-o despartire, in unele cazuri sau despre predispozitia spre a slabi rapid. Nu este vorba doar de stresul cauzat de emotiile persoanei in cauza. Persoanele care se confrunta cu probleme emotionale dezvolta mici obsesii in legatura cu mancarea: fie mananca prea putin, fie prea mult. De aceea este indicat ca in perioadele de cumpana, cum este cea in care te desparti de cineva, sa ai aproape prieteni care sa te spriine moral. Pastrandu-ti moralul ridicat si sanatos isi pastrezi sanatatea.

Sunt mii de aspecte ale vietii sanatoase despre care as vrea sa vorbesc. Dar un astfel de subiect este atat de vast incat s-au scris biblioteci intregi, iar un articol pe blog nu poate decat sa zgarie varful aisbergului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *