Mergand destul de des prin diferite localuri, mai ales cand eram la Iasi, ma gandeam sa fac un ghid al orasului cu de toate, dar in special cu localurile din oras. Si nu era vorba doar de prezentarile localurilor sau review-uri ale lor, ci ma gandeam la o harta interactiva care sa cuprinda toate datele si sa poate fi accesata atat online, cat si printr-o aplicatie de smartphone. Aplicatia urma sa prezinte localul, preturile, conditiile, orarul de functionare, imagini, posibilitatea de rezervare si asa mai departe. Mutarea din oras m-a facut sa pauzez putin proiectul. Ma gandesc sa incerc sa fac, cat mai repede posibil, in functie de timp si de resurse, acelasi proiect, dar nu pentru Iasi, ci pentru Sibiu. Cunosc deja piata, cunosc mare parte din localuri, de la pub-uri la cafenele si restaurante.

La un astfel de proiect ma gandeam sa introduc si date mai putin obisnuite. Spre exemplu: ai localul X; la localul respectiv ai baie. La grupul sanitar ai, sa zicem, trei incaperi pentru barbati si 3 pentru femei. Langa chiuveta ai prosoape de hartie. Sau ai uscatoare de maini. Aici doream sa ajung. Detaliile acestea nu le gasesti in alte locuri, ci le afli doar cand ajungi in localul respectiv.

Si pentru mine, oricat ar parea de ciudat, este important: daca ai uscatoare de maini eviti riscul de a ramane fara prosoape de hartie atunci cand iesi de la baie. Si, avand aceasta informatie, poti fi linistit: daca, spre exemplu, versi un pahar de bautura pe tine, mergi la baie, dai cu apa si sapun, apoi usuci la uscator si iesi din baie cu hainele fara nicio pata.  Daca tot e vorba despre ceea ce as vrea eu, mi-as dori ca in fiecare grup sanitar sa existe atat prosoape de hartie, cat si uscatoare de maini. Prosoapele de hartie nu vor muri, au si ele importanta lor, dar nu prea mai ai ce inova in acest domeniu, sa le faci mai de calitate. Pe cand la uscatoare intotdeauna apar lucruri ce pot fi imbunatatite, de la putere, la timpul de actiune (cele de ultima generatie au ajuns deja la recordul de a reusi sa isi faca treaba in doar 10 secunde). Asta se intampla de obicei la cele Dual-Jet, aparatele prevazute cu doua jeturi-lama de aer (airblade). In afara de acest detaliu, aceste aparate sunt dotate cu filtre HEPA al caror rol este de a retine 99.9% dintre bacterii (asta in cazul in care va simtiti in pielea lui Sheldon din The Big Bang Theory si nu doriti sa folositi uscatoarele de frica microbilor).

Poate m-am uitat prea mult la Big Bang Theory si am capatat caracteristici de geek, de aceea dau o atentie atat de mare detaliilor. Poate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *