Profitand de o dupa-amiaza frumoasa de inceputul lunii martie, m-am plimbat pret de un ceas prin parcul din apropiere. Printre tinerii si tinerele care alergau erau si foarte multi parinti care impingeau carutul copiilor sau care se plimbau de mana cu copiii lor. Dar aproape ca lipseau copiii care sa se joace singuri prin parc. Si ma gandeam ca in copilaria mea petreceam foarte mult timp impreuna cu cei de varsta mea, in cea mai mare parte a timpului cu vecinii de la bloc. Erau zile cand rataceam prin parc, alte dati cand bateam la pas paduricea din apropierea orasului, zile pe care le pierdeam pe stadion, dar si multe zile in care jucam tot felul de jocuri prin jurul blocurilor. Si am ajuns sa ma intreb cum isi mai petrec copiii de astazi timpul liber. Sunt curios daca joaca si ei „sticluta cu otrava” si celelalte jocuri de copii (sotron sigur joaca, am vazut desenat unul pe o alee din parc).

Poate modul in care copii se joaca e o caracteristica specifica fiecarei generatii, o caracteristica ce este determinata de mai multi factori (tehnologie, stil de viata, nivel de trai etc). Un lucru e clar: cand eram mic nu existau calculatoare, smartphone si tablete, implicit lipseau si jocurile pe aceste dispozitive. Si pentru ca vorbeam de tehnologie, bunicii au o alta perspectiva asupra jocurilor de pe calculator fata de perspectiva parintilor. In timp ce bunicilor li se pare un lucru negativ faptul ca cei mici stau mult timp in fata calculatorului sau tabletei, parintii stiu ca timpul acela poate fi un timp productiv. Ei stiu ca exista jocuri educative, jocuri creative, joculete care sa ii ajute pe cei mici sa-si dezvolte anumite deprinderi. Intrati aici si veti descoperi o gama larga de jocuri ce tin locul vechilor carti si reviste de colorat. Veti descoperi o gama variata si atractiva de jocuri de colorat pentru copii ce au ca personaje  de la celebrele (pentru toate varstele) personaje din Cartea Junglei, la cele din Popeye Marinarul, Bambi, familia Mickey Mouse, Motanul Incaltat, Peter Pan, printesele Disney, Barbie,  pana la mai recentele personaje de tipul Johnny Test, Blaze, Fratii Jonas, fetele Winx, Shrek, Arthur, Pucca sau Harry Potter, lista jocurilor de colorat nefiind nici macar la jumatate.

De ce jocuri de colorat?

Oamenii se adapteaza la tehnologia si mediul in care traiesc. Daca la inceputul anilor 1990 erau la moda cartile si revistele de colorat pentru a ajuta copiii sa-si dezvolte imaginatia si sa-si sporeasca creativitatea, la nivelul anului 2016 locul revistelor si cartilor de colorat este luat de catre site-urile cu jocuri de colorat. Jocurile de pe site-ul amintit au fost create special pentru copiii (si nu numai) carora le place sa picteze si sa dezeneze online, jocurile neavand nevoie de instalare, putand fi accesate direct din browserele care au instalate flas player. Sa nu uitam ca prin intermediul jocurilor de colorat online copii isi pot mari creativitatea in ceea ce priveste tainele liniilor si culorilor, iar parintii nu trebuie sa mai cheltuie bani pe pensule, culori sau hartie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *