expozitie raluca hrenciucGaleriile de Arta „Ion Neagoe” Iaşi gazduiesc, incepand cu data de 30 aprilie 2013, expozitia intitulata DON’T STOP!, semnata de artista Raluca Hreniuc.

Evenimentul expozitional este organizat de Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” Iasi in colaborare cu Uniunea Artistilor Plastici din Romania – Filiala Iasi si cuprinde o selectie de lucrari de grafica si sculptura ce vor putea fi vizionate pana pe data de 17 mai 2013.

Lucrarile expuse preiau si transmit atitudini si interpretari emoţionale, transformand morfologia corpului omenesc in compozitii unice care reflecta viziunile si profunzimile interioare ale artistei.

Din punct de vedere conceptual, creatiile plastice sunt grupate in teme elaborate care percep si comunica forma lirica a corpul uman, in stari de atemporalitate.

Inscris in registrul artelor vizuale, evenimentul este sustinut de ansamblul rafinat al creatiilor plastice care confirma talentul artistei si dimensioneaza compozitiile in evolutii unice, exprimand mesajul de a gandi pozitiv, de a nu te opri si de a merge mai departe.

Vernisajul va avea loc vineri 10 mai 2013, ora 15.00.

Expozitia va fi prezentata de profesor univ. dr. Constantin Tofan si lector univ. dr. Horia Costin Chiriac.

Curator: asistent univ. dr. Elena Simona Vranceanu, director Casa Corpului Didactic Iaşi.

Conceptul expozitiei

Don’ t stop! Nu te opri din calatoria in care te invit, prin lumea simbolurilor, pe trasee de linii si forme! Cauta dincolo de vizibil, in lupta continua a vietii, spre dobandirea de noi tinuturi, de spirit si suflet, dincolo de trup… Vino, ca pornind de la ”Ea”, anonima, unica si omniprezenta femeie, sa privesti, sa simti si sa primesti mesajul meu subtil, sa incercam sa gasim impreuna calea vitalitatii, a renasterii, a reinceputului, din nou, neincetat, mai bun, indiferent de cotiturile vietii prin care ca umili muritori trecem. Don’ t stop!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *