Drumul scurt la succes

Posted on

Intotdeauna oamenii au cautat drumul cel mai scurt pentru a-si atinge scopul. Fie ca este vorba despre cum sa faca mai multi bani, fie ca este vorba despre cum sa ajunga mai repede intr-o pozitie mult-dorita, drumul cel mai scurt a fost un fel de „lana de aur” pe care au cautat-o oamenii.

Uneori acest drum scurt nu este nici imposibil si nici atat de greu de gasit precum se crede. Aici conteaza foarte mult inteligenta omului, fie ca vorbim de inteligenta nativa, fie ca vorbim de inteligenta emotionala.

Luam exemplul www.livestudio.ro. E vorba despre un vis devenit realitate. Unul dintre oamenii care poseda cele doua tipuri de inteligenta pomenite mai sus a investit intr-un studio de video chat din bucuresti din dorinta de a dezvolta un domeniu care inca nu era suficient explorat. Si chiar daca pomeneam mai sus despre drumuri scurte, „scurt” are o conotatie ciudata pentru fiecare dintre cei ce il folosesc. „Scurt” este o masura de timp relativa. Daca ne gandim la studio de videochat amintit, pana la a exista studioul au fost luni de zile de planuri puse pe hartie pana a intervenit curajul si optimismul necesar pentru ca proiectul sa demareze.  Iar sloganul cu care s-a dezvoltat businessul, „Acest site a fost creat in scopul recrutarii de personal FEMININ pentru sesiuni de videochat NON ADULT si ADULT intr-un mod deosebit, placut si legal” a avut un succes atat de mare incat a fost copiat si de alte site-uri ce activeaza in domeniu.

Cred ca acesta este unul dintre semnele succesului: momentul in care reteta ta este copiata, momentul in care altii incearca sa scurteze drumul si mai mult si ia din rezultatul muncii tale. Ceea ce tu creezi in timp, cu multa rabdare si pasiune, cu resurse mari, atat financiare cat si umane, ajunge sa fie motiv de inspiratie sau de invidie pentru ceilalti.

Doar ca din reteta furata, de cele mai mult ori lipsesc lucruri esentiale. Nu ma refer doar la acel know how capat in timp, ca rezultat al experientei, ci ma refer si la alte lucruri de baza, mai ales pentru un astfel de domeniu. Si amintesc aici de aparatura performanta (e usor sa copiezi un slogan sau o reteta, dar este aproape imposibil sa copiezi si infrastructura, cu camerele de filmare si calculatoarele performante), de locatii (spatii mari, frumos amenajate, sigure si salubre), dar si de chestiunile ce tin de domeniu legal, de la contracte, la impozite si contabilitate.

Odata ce reusesti sa ajungi sus intr-un domeniu, este normal ca tu sa devii un exemplu pentru ceilalti, dar asta nu inseamna ca rezultatul muncii tale poate fi preluat cu usurinta.  Este exact acelasi lucru ca in cazul cartilor de antreprenoriat scrise de oameni care au facut performanta ca intreprinzatori: desi cartile dezbat subiecte variate si in detaliu, nu intotdeauna cititorii care doresc sa e lanseze in antreprenoriat reusesc sa aplice retetele descrise.

Drumul scur despre care vorbeam la inceputul articolului nu este niciodata si drumul simplu. Drumul scurt este drumul dificil pe care doar unii reusesc sa il descopere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *