Sfindând canicula de afară, sute de tineri basarabeni merg pe jos în aceste zile, pe traseul Chișinău-Iași pentru a încerca să transmită lumii întregi dorința lor de Unire. Pentru a-i întâmpina, toți ieșenii sunt așteptați sâmbătă, 11 iulie, la ora 10:00 la Prut, la podul feroviar din Ungheni.

Transport către Ungheni va fi pus gratuit la dispoziția ieșenilor dus-întors din Piața Unirii, sâmbătă, începând cu ora 08:00. Participanții sunt rugați să aducă cu ei și flori, pentru a-i întâmpina românește pe frații basarabeni. Un program artistic pe ambele maluri de Prut va avea loc după ora 10:00 iar podul feroviar se va putea trece, în premieră după 20 de ani, pe jos!

„Prin gestul lor, tinerii basarabeni, cei mai persecutați din neamul nostru, vor să ne arate nouă, celor din Țară, că n-au uitat cine sunt și își doresc să redevenim un întreg. Haideți să-i primim acasă cum se cuvine, pentru a arăta că între Românii de pe o parte și alta a Prutului nu există granițe, doar flori!”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Unirea o facem noi, cu mic, cu mare, sâmbătă, la 10:00, în mână cu o floare! – este dictonul acțiunii de sâmbătă iar la ea sunt estimați a participa mii de persoane pe ambele părți ale frontierei. Manifestația este autorizată de către autoritățile de frontieră și cele local și beneficiază, până în prezent, de un largă răspândire pe rețelele de
ocializare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *