ce urmeaza mai departeCand faci un pas important in viata ta, cum ar fi renuntarea la un job destul de ok, dar si renuntarea la orasul in care te vedeai imbatranit, fie esti nebun de legat, fie esti cu capul pe umeri: la mijloc nu incape normalitate: e ori o mare nebunie, ori o mare luciditate. Nebunii nu-si calculeaza pasii, dar cei lucizi trebuie sa stie totul in amanunt, sa stie la ce se asteapta, unde vor dormi, ce vor manca, de unde vor veni banii pentru traiul zilnic si asa mai departe. Tind si sper sa cred ca fac parte din cea de-a doua categorie, a omului lucid care a luat o decizie radicala si pentru care este perfect constient si este gata sa infrunte si posibilele repercusiuni.

Unul dintre primele lucruri pe care le-am impachetat cand mi-am facut bagajul pentru „marea plecare” (de la Iasi la Sibiu) a fost o pereche pantofi office barbati pentru ca eram constient ca, dupa vreo doua luni de locuit in Sibiu si de lucrat la cateva proiecte personale care ma vor ajuta sa fiu la limita subzistentei, va trebui sa merg si la un interviu, sa gasesc un loc de munca serios (indiferent ce numesc altii prin seriozitate).

Asa ca lucrurile stau in felul urmator: am ajuns de la Iasi la Sibiu si, direct de pe drumuri, am intrat in focurile festivalului de poezie pentru tineri ARTmaniere poetice. Dupa patru zile mai mult decat pline, cu trezitul de dimineata si adormitul aproape spre dimineata, a urmat o zi de odihna, odihna ce s-a transformat in verificarea mail-urilor, a retelor sociale, dat telefoane celor dragi pe care nu reusisem sa vorbesc in ultimele zile bune, apoi planificarea unei mici excursii, spre Rosia Montana, unde se desfasura FanFestul, primul meu concediu adevarat dupa 4 ani in campul muncii. S-a terminat si acea mica vacanta, iar de-acum, urmatoarele doua saptamani, vor fi dedicate exclusiv proiectelor online si culturale.

Probabil asta va dura maxim doua luni, dupa care, cu CV-ul in mapa, cu camasa calcata, o pereche de pantaloni office  si cu o pereche de pantofi negri barbati in picioare, voi incepe sa bat pe la usa catorva companii, incercand sa intru in rand cu lumea, sa devin un contribuabil, ca alti 4 milioane de romani.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *