publicatiile editurii muzeului literaturii romane iasiEditura Muzeelor Literare participă în perioada 9 – 14 decembrie la ediția 2014 a Târgului Internațional de Carte de la Sofia, unde România este țară invitată de onoare.

Editura Muzeelor Literare a fost înființată în luna iunie a anului 2013, ca parte componentă a strategiei manageriale de revitalizare a activității Muzeului Literaturii Române Iași, și are drept scop promovarea patrimoniului literar românesc. EML are în portofoliu numeroase proiecte editoriale, printre care și cele care au fructificat rezultatele programului de Rezidențe FILIT (Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași), adică traduceri în diverse limbi din operele clasicilor români. Aceasta este prima participare a ei la un târg internațional de carte.

Până acum, editura a publicat volume de Ion Creangă, Mihai Eminescu, G. Călinescu, I. L. Caragiale, Garabet Ibrăileanu, Veronica Micle, Mateiu I. Caragiale, Al.I. Odobescu, Mite Kremnitz. De asemenea, au fost publicate traduceri în franceză, spaniolă, catalană, bulgară din operele lui Mihai Eminescu și Ion Creangă, două antologii în limba engleză cu texte ale prozatorilor, respectiv poeților ieșeni contemporani, precum și volumul „Necunoscutul Mihai Codreanu” scris de Viorel Ilișoi, în limbile română și engleză.

Târgul se va desfășura în perioada 9-14 decembrie în incinta Palatului Naţional al Culturii din capitala Bulgariei, sub patronajul Asociaţiei Editorilor Bulgari. Anual, evenimentul reunește la Sofia producţia a peste 120 de edituri din întreaga lume, beneficiind de participarea a peste 20.000 de vizitatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *