cui i-e frica de limba romanaPrimaria impreuna cu Fundatia “Iasi – Capitala Culturala Europeana”, organizeaza in perioada 27 – 31 august, evenimentul “Cui i-e frica de limba romana?”.

Pe 31 august, Ziua Limbii Romane

Manifestarea, desfasurata sub motto-ul “Urmasilor mei Vacaresti!/ Las voua mostenire:/ Cresterea limbei romanesti/ Si-a patriei cinstire”, (Ienachita Vacarescu), are ca scop marcarea zilei de 31 august, Ziua Limbii Romane si promovarea folosirii limbii romane corecte. Timp de trei zile, pe pagina www.facebook.com/iasi2021, vor fi lansate cate trei dileme de folosire a limbii romane. Pentru a intra in competitie, cei interesati trebuie sa distribuie anuntul pe Facebook si sa trimita raspunsurile la adresa: contact@iasi2021.ro. Sunt considerate valide e-mailurile trimise pana la ora 24.00 a fiecarei zile si care ofera solutii la toate cele trei intrebari.

Duminica, 31 august, de la ora 17.00, va avea loc festivitatea de premiere. Castigatorii vor fi premiati de Ziua Limbii Romane, la Galeriile Pod Pogor, cu tricouri si carti. Cu aceasta ocazie, publicul va putea lua parte la alte probe cu premii, va rade alaturi de trupa de improvizatie IDIOT si va afla raspunsuri la cele mai provocatoare dileme ale limbii romane in cadrul unei sesiuni interactive de intrebari si raspunsuri moderata de Stelian Dumistracel, prof. dr. in cadrul Departamentului de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii, al Universitatii “Alexandru Ioan Cuza”. Regulamentul detaliat al concursului se afla pe pagina www.facebook.com/iasi2021 si pe pagina de internet www.iasi2021.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *