prima sedinta cj iasi 2014In prima sedinta ordinara a Consiliului Judetean Iasi pe anul 2014, pe lista celor 45 de proiecte de hotarare, cel mai important a fost cel privind Bugetul General al judetului pe 2014.

In cadrul aceluiasi eveniment, Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, a facut si o scurta prezentare a principalelor evenimente pe care Consiliul Judetean Iasi le va organiza sau la care va participa pe parcursul acestui an. „In fiecare luna vom organiza cel putin un eveniment important pentru ieseni si nu numai. Fata de anii trecuti, calendarul evenimentelor este mult mai bogat. La Targul de Turism al Romaniei vom lansa albumul Judetului Iasi si calendarul complet al evenimentelor organizate de Consiliul Judetean si institutiile din subordine. Venim astfel in intampinarea operatorilor de turism si a turistilor care doresc sa isi planifice din timp o calatorie la Iasi, dar si a iesenilor care vor sa afle ce evenimente vor avea loc anul acesta in judetul nostru”, a declarat Cristian Adomnitei.

Consiliul Judetean Iasi va avea un stand la Targul de Turism al Romaniei, eveniment care va avea loc la Romexpo (Bucuresti), in perioada 13-16 martie. In luna aprilie Consiliul Judetean va organiza Targul de Pasti (4-18 aprilie), in timp ce Aeroportul Iasi va participa, in premiera, la cel mai mare forum de dezvoltare a rutelor aeriene, Routes Europe (6-8 aprilie – Marsilia, Franta).

In perioada 27-29 iunie Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, institutie aflata in subordinea Consiliului Judetean, va organiza cea de-a XXXII-a editie a Targului de Ceramica Traditionala „Cucuteni 5000”. Si in acest an Consiliul Judetean Iasi va fi prezent cu un stand la Targul Asia de Nord-Est, eveniment care va avea loc in Provincia chineza Jilin (august-septembrie).

Targul Cucuteni 5000 – 27-29 iunie 2014. Programul complet

In luna august va avea loc cea de-a doua editie a Festivalului Aeronautic Show.

In perioada 5-7 septembrie, la Iasi si Strunga, va fi organizata cea de-a XLVI-a editie a Festivalului folcloric „Trandafir de la Moldova”. In a doua jumatate a aceleiasi luni Iasul va fi gazda Seminarului Comisiei COTER, cea mai importanta comisie a Comitetului Regiunilor, evenimentul urmand sa poarte titlul „Interconnecting Europe’s regions: the territorial perspective”.

Cea de-a doua editie a Festivalului International de Literatura si Traducere (FILIT) se va desfasura in perioada 1-5 octombrie, iar in perioada 4-10 octombrie cea de-a VII-a editie a Festivalului International de Teatru pentru Publicul Tanar (Teatrul Luceafarul). Consiliul Judetean Iasi va participa, in premiera, la cea de-a XVII-a editie a Targului International pentru Proprietate si Investitii „Expo Real” (6-8 octombrie – Munchen, Germania). Alaturi de mai multe orase si regiuni din Uniunea Europeana, Consiliul Judetean Iasi va fi principal organizator al unui consortiu la Open Days, eveniment organizat de Comitetul Regiunilor (6-9 octombrie – Bruxelles, Belgia).

La sfarsitul lunii octombrie Filarmonica ieseana va organiza cea de-a XVIII-a editie a Festivalului Muzicii Romanesti.

In perioada 1-23 decembrie Consiliul Judetean Iasi va organiza a doua editie a Targului de Craciun la Iasi.

In acest an, alaturi de Universitatea de Știinte Agricole si Medicina Veterinara Iasi, Consiliul Judetean Iasi va organiza prima editie a unui important targ agricol din Regiunea de Nord-Est.

La cele mentionate se adauga si evenimentele care vor fi organizate de celelalte institutii din subordinea Consiliului Judetean, lista completa a acestora din urma putand fi consultata pe siteul Consiliului Judetean (https://www.icc.ro/ro/institutii-subordonate-4066).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *