AFIS.2013.TrandafirIn zilele de 4 si 5 octombrie 2013, Consiliul Judetean Iasi, prin Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Iasi, organizeaza cea de-a XLV-a editie a Festivalului folcloric „Trandafir de la Moldova”. „Ansambluri din trei țari vor fi prezente la cel mai important festival de folclor din Moldova. Consiliul Județean organizeaza un eveniment cultural de tradiție, care pune in valoare cultura si folclorul local si national. Sper ca ieșenii sa se bucure de acest regal folcloric și sa participe in numar cât mai mare la manifestarile programate”, a declarat Cristian Adomnitei, Președintele Consiliului Județean Iași.

La eveniment vor participa: Ansamblul folcloric „Baltagul” din Monor (Bistrita – Nasaud), Ansamblul folcloric „Balada” (Botosani), Ansamblul folcloric „Doina Carpatilor” (Iasi), Fanfara de la Chetris (Iasi), Ansamblul folcloric „Sârba cu naframa” din Hârlau (Iasi), Ansamblul folcloric „Stejarelul” din Sticlaria – Scobinti (Iasi), Formatia de fluierasi din Sticlaria – Scobinti (Iasi), Ansamblul folcloric „Floricica de la munte” (Piatra Neamt), Ansamblul folcloric „Stejarelul” din Cajvana (Suceava), Ansamblul folcloric „Strajerii” din Dolhestii Mici (Suceava), Orchestra „Rapsodia Vasluiului” (Vaslui), Ansamblul folcloric „Brâulet” din Culbota – Singerei (Republica Moldova), Grupul vocal „Mostenitorii” din Pepeni – Singerei (Republica Moldova), Ansamblul folcloric „Oberig” din Cernauti (Ucraina), Ansamblul folcloric „Podilski muzyki” din Vinnytsia (Ucraina), Ansamblul folcloric „Z rosy i vody” din Vinnytsia (Ucraina).

Programul festivalului:
Vineri, 4 octombrie 2013, ora 19.00, spectacol in Atrium – Palas Mall, unde vor evolua ansamblurile din Monor – Bistrita-Nasaud, Singerei – Republica Moldova si cele din Cernauti si Vinnytsia – Ucraina.
Sâmbata, 5 octombrie 2013, incepând cu ora 10.00, va avea loc parada portului popular, pe traseul: Piata Palatului Culturii – Bulevardul Stefan cel Mare si Sfânt – Piata Unirii – Piata Mihai Eminescu. La ora 11.00, pe scena Casei de Cultura a Studentilor, va avea loc spectacolul festivalului, la care vor participa toate ansamblurile invitate.

Co-organizator al evenimentului este Primaria Municipiului Iasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *