open iasi mai 2014In perioada 10-18 mai 2014 Iasul va fi gazda Festivalului International de Sah „Open Iasi”, eveniment aflat la prima editie si care se anunta o competitie puternica intre mari maestri internationali. De altfel, in aceasta perioada, va fi prezenta si cea mai importanta personalitate a sahului mondial. Excelenta Sa Kirsan Ilyumzhinov, presedintele Federatiei Internationale de Sah (FIDE), a acceptat invitatia lansata de presedintele FR Sah, deputatul iesean Sorin Iacoban.

Premii de 25.000 euro

Concursul de la Iasi va deveni cel mai puternic turneu open organizat in Romania, cu premii in valoare totala de 25.000 de euro. Pana in prezent si-au anuntat participarea 28 de mari maestri internationali din peste 20 de tari.

In data de 18 mai, presedintele FIDE Kirsan Ilyumzhinov va fi prezent, impreuna cu primarul Gheorghe Nichita, la festivitatea de premiere a concursului de la Iasi, dupa care se va deplasa la Bucuresti unde sunt planificate mai multe intalniri importante, cu conducatori ai sportului romanesc, oficialitati ale administratiei centrale si ale Parlamentului Romaniei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *