festudis iasi mai 2014FestudIS, festivalul studențesc organizat de Casa de Cultura a Studentilor din Iasi ajunge anul acesta la cea de a 14-a editie, dupa ce, inca din 2001, a simbolizat energia specifica studentilor si asociatiilor studentesti. Aparitia acestui festival a fost favorizata de dorinta studentilor de a-si exprima atat spiritul competitiv, cat si cel petrecaret. Astfel, scopul principal al acestui eveniment este incurajarea participarii la activitati organizate de asociatii, organizatii si ligi studentesti, indragite de atatea generatii la rand.

Festivalul se va deschide conform traditiei si in acest an, prin Parada Organizatiilor ce va avea loc pe data de 5 mai, incepand de la ora 19.

In continuarea paradei, pe 6 mai va avea loc concursul Miss&Mister FestudIS. Tema propusa in vederea acestui concurs este “Cuplurile celebre de la Hollywood”. Dupa cum era de asteptat, concurentii vor fi supusi unor probe care le vor pune in valoare atat perspicacitatea, cat si tema concursului.

Urmatorul punct important ce surprinde esenta festivalului este Univeristariada, ce va avea loc intre 6 si 11 mai. Universitariada reprezinta olimpiada sportiva a ONGS-urilor din Iasi. Obiectivul principal urmarit de aceasta parte a festivalului este implicarea a 160 de studenti din 25 de ONG-uri din Iasi in 9 activitati sportive, precum fotbal, tenis de masa, fotbal tenis, fotbal feminin, table, sah, badminton, street-ball sau volei.

In paralel cu Universitariada vor avea loc si manifestari culturale precum spectacolul de teatru “Cerere in casatorie” de pe 7 mai. Invitati in cadrul proiectului “Adevarata Basarabie”, actorii din trupa de teatru “Satiricus I.L. Caragiale” din Chisinau vor pune in scena piesa “Cererea in casatorie”, spectacolul fiind regizat de catre Alexandru Grecu, pe baza operelor lui A.P. Cehov: “Ursul” si “Cererea in casatorie”.

Pe data de 7 mai va avea loc un eveniment deosebit, si anume campania de donare de sange ce va avea loc in caminul C10 din complexul Codrescu.

Proiectul Automedicatia (9-11 mai) are ca scop realizarea unui numar de 300 de chestionare pentru ieseni, pe marginea subiectului referitor la automedicatie intr-un mod atractiv, cu intrebari referitoare la administrarea de medicamente si dezbaterea acestor raspunsuri.

Pe langa Proiectul Automedicatia, va avea loc si campania Anti-Tabac, ce va consta in incercarea de a atrage atentia asupra unui viciu foarte raspandit in cadrul societatii moderne, si mai ales asupra efectelor nocive asociate cu acesta.

Pe data de 11 mai va avea loc un proiect indragit, si anume “Studentii au talent”, ce va consta intr-o competitie ce va pune in valoare creativitatea studentilor si va ajuta la descoperirea studentilor talentati in diverse domenii. Participantii vor fi nevoiti sa realizeze un moment artistic ce va fi evaluat de un juriu dupa anumite criterii si vor fi premiate cele mai bune momente.

O alta competitie de creativitate studenteasca este si proiectul “Liga se Combina” de pe 10 mai, in cadrul caruia se vor forma echipe de studenti din cate doua asociatii si, impreuna, vor realiza si vor sustine cate un moment artistic reprezentativ pentru domeniul lor de activitate. Un juriu va evalua toate momentele dupa anumite criterii si se vor oferi premii.

Tot intre 9-11 mai vor avea loc atat concerte Rock, Folk si Folclor cu trupe din Iasi, cat si targul ONGS-urilor, in care vor fi implicate cel putin 20 de ONGuri, ce vor amenaja standuri in vederea expunerii ofertelor de voluntariat si de petrecere a timpului liber pentru studentii ieseni. ONG-urile vor realiza de asemenea activitati pentru a implica publicul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *